United-icoon ziet Weghorst slagen op Old Trafford: “Heel interessante speler”

Foto: United-icoon ziet Weghorst slagen op Old Trafford: “Heel interessante speler”

Evra snapt de keuze van Manchester United om zich te versterken met Wout Weghorst. De verdediger van weleer ziet in de Oranje-aanvaller de ideale targetman voor de Engelse grootmacht.

Evra denkt vooral dat Weghorst belangrijk kan zijn in fases dat de ploeg van Erik ten Hag niet kan controleren. “Hij is niet alleen een doelpuntenmaker. Het is duidelijk dat Ten Hag meer controle wil hebben over de wedstrijden. Het probleem van United is op dit moment dat ze niet in staat zijn om wedstrijden negentig minuten lang te controleren”, zei de Fransman tegenover Betfair.

“Spelers als Weghorst zorgen ervoor dat je op adem kunt komen als je onder druk staat. Als je hem aanspeelt door de lucht, zal hij de bal bij zich houden of een assist geven. Zowel op tactisch als technisch vlak zie ik hem als een heel interessante speler voor United. Maar laten we eerst wachten tot hij een United-shirt draagt. Als buitenlandse speler zal je altijd beoordeeld worden op je prestaties in de Premier League”, weet Evra, die tussen 2006 en 2014 furore maakte bij The Mancunians.

Type Giroud

“We hebben vaker meegemaakt dat spelers op weg leken naar United, dus we moeten voorzichtig zijn, maar het is een goede speler”, aldus Evra, die nog wacht op witte rook vanuit Manchester. “Als speler doet hij me een beetje denken aan Olivier Giroud en dat is een goed teken. Hij speelt met zijn rug naar het doel toe, heeft veel uithoudingsvermogen, is fysiek sterk en kan een bal vasthouden. Hij weet precies hoe hij in de punt van de aanval moet spelen. Spelers als Marcus Rashford en de rest van het team zullen graag samenwerken met zo’n type.”

“Net als bij Giroud kun je hem gewoon aanspelen en dan zelf een loopactie achter hem maken. Hij is goed in het afmaken van kansen, dat kan hij met beide voeten. Hij is ook sterk in de lucht. Zo’n soort spits zie ik wel slagen bij United”, besloot Evra. Volgens transferexpert Fabrizio Romano staat alleen de medische keuring de overgang nog in de weg. Burnley, Besiktas en Man United zijn er naar verluidt helemaal uit over de deal.

Zie je United de Manchester Derby winnen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Weghorst inderdaad slagen bij United?

  • Ja
  • Nee
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie