Uitgefloten Ajax plaatst zich ondanks nederlaag voor Europa League-poulefase

Foto: Uitgefloten Ajax plaatst zich ondanks nederlaag voor Europa League-poulefase

Ajax heeft de poulefase van de Europa League bereikt. In een gezapig terugduel in de Johan Cruijff Arena verloren de Amsterdammers pijnlijk met 0-1, maar het was voldoende om over twee wedstrijden door te gaan.

Sterke beginfase Ajax

Vergeleken met de wedstrijd van vorige week begon Maurice Steijn met twee nieuwe namen, waarbij het besluit op beide posities noodgedwongen was. Steven Berghuis was deze week ziek. De aanvallende middenvelder zat wel bij de selectie, maar kon niet starten. Daardoor bestond het middenveld uit Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic en Kenneth Taylor. Aan de rechterkant van de aanval verving Carlos Forbs de naar West Ham United vertrokken Mohammed Kudus.

De thuisploeg begon veelbelovend aan de wedstrijd en slaagde erin om Ludogorets terug te dringen op eigen speelhelft. Vooral aan de rechterkant vond er het nodige gevaar plaats, waarbij Forbs optimaal profiteerde van zijn snelheid. De rechtsbuiten kreeg het echter een aantal keer niet voor elkaar om met zijn voorzet een ploeggenoot te bereiken. Naarmate de eerste helft vorderde, veranderde het spelbeeld en kreeg Ludogorets het steeds vaker voor elkaar om in de buurt van het strafschopgebied van Ajax te komen.

Tot grote kansen leidde het niet, al hadden de bezoekers met een aantal vrije trappen wel de mogelijkheid om een doelpunt te maken. Ajax had daarbij het geluk dat de pogingen precisie miste en het daardoor goed wegkwam. In de opbouw bleef Ajax in de eerste helft problemen houden om de vrije man te vinden, waardoor Ludogorets meermaals kon profiteren van de ruimte die het kreeg. De Bulgaren scoorden echter niet. Het zorgde ervoor dat beide ploegen met de brilstand op het scorebord de kleedkamers opzochten.

Nederlaag tegen Ludogorets

Steijn besloot in de theepauze in te grijpen en bracht Davy Klaassen binnen de lijnen. De middenvelder moest voor de nodige aanvallende impulsen zorgen, maar slaagde er niet in om zijn ploeggenoten op de juiste lijn te krijgen. Ajax liep steeds verder achteruit en kwam na een uur spelen zelfs op een 0-1 achterstand te staan. Matías Tissera mocht zomaar voor Jay Gorter opduiken en schoot in tweede instantie de openingstreffer tegen de touwen aan. De keeper was kansloos.

Ook na de treffer van Ludogorets kreeg Ajax het niet voor elkaar om de wedstrijd in handen te krijgen. Hoewel de gastheer niet in grote problemen kwam, zag Steijn dat de tegenstander vaker dan hij lief had op de speelhelft van Ajax aanwezig was. De trainer probeerde dit te wijzigen door Steven Berghuis in de ploeg te brengen, maar ook hij veranderde het spelbeeld niet. Daardoor moest Ajax genoegen nemen met een 0-1 nederlaag, waarmee het zich desondanks plaatste voor de poulefase van de Europa League.

Scoreverloop: 0-1 (62′) Matías Tissera

Kan Ajax de Europa League winnen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
371+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie