‘Tweede Chelsea-ontslag in de maak’

Foto: ‘Tweede Chelsea-ontslag in de maak’

Thomas Tuchel werd tijdens dit seizoen de laan uit gestuurd bij Chelsea. De Duitse oefenmeester, die onder andere de Champions League en het WK voor Clubteams won met de Londenaren, werd opgevolgd door Graham Potter. Onder de oud-trainer van Brighton gaat het echter niet beter…

Chelsea liep ook deze Premier League-speelronde pijnlijk tegen de lamp. De Londenaren, die met João Felix een nieuwe aanvaller lieten debuteren, werd met 2-1 verslagen door Fulham.

De nederlaag op Carven Cottage kan verregaande gevolgen hebben voor de toekomst van Potter. De Engelse trainer werd in september aangesteld als opvolger van Tuchel. Potter leidde Brighton naar een topplek in de Premier League.

Brighton draait nog steeds lekker mee in de bovenste helft van de Engelse koningsklasse. Potter heeft bij Chelsea véél meer moeite om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. De vraag is vooral of de trainer daar de tijd voor krijgt van de clubleiding.

Tijd dringt voor Potter én Chelsea

Na afloop van de wedstrijd tegen Fulham vertelde de Chelsea-coach dat hij, helemaal na de nederlaag tegen de promovendus, een ontslag zou accepteren. Toch voelt de trainer nog steeds het vertrouwen van zijn bazen.

“Als je geen resultaten haalt, dan zullen er altijd vragen gesteld worden bij je bekwaamheid als trainer”, stelde Potter. “Ik sta onder druk, maar dat is vooral iets in de media. Ik voel nog steeds het volle vertrouwen van het bestuur.”

Potter is echter wel realistisch: de Engelsman weet dat in het voetbal zomaar voorbij kan zijn. “Ik ben niet naïef. Als iemand binnen de club denkt dat het probleem bij mij ligt, moeten ze naar mij toekomen en stellen dat het niet werkt.”

Op dit moment voelt Potter die druk nog niet, maar de tijd begint vooral voor de club wel te dringen. Chelsea staat op een tiende plek in de Premier League. De ploeg van Potter moet minimaal vijf punten goed maken op Tottenham Hotspur om zich te verzekeren van een ticket voor een Europees voetbal volgend seizoen.

Chelsea wint van Crystal Palace

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie