Ten Hag stelt doel met United: ‘Dus weten wat ons te doen staat’

Foto: Ten Hag stelt doel met United: ‘Dus weten wat ons te doen staat’

Manchester United speelde gisteren met 2-2 gelijk tegen FC Barcelona, in de Europa League. Trainer Erik ten Hag is grotendeels content met het resultaat en met het spel dat zijn ploeg op de mat in Camp Nou legde.

Richting het duel met Leicester City kan de focus nu weer op de Premier League. Over de titelkansen, die toenamen doordat stadsgenoot City won bij Arsenal afgelopen week, wil Ten Hag nog niet te uitgebreid filosoferen. “Daar denken we nog niet over na. We moeten ervoor zorgen dat we in april nog in een goede positie staan. Dan hoeven we alleen maar aan de volgende wedstrijd te denken. We moeten altijd beter zijn dan de vorige wedstrijd. Dat is onze focus.”

De Tukker kan wel genieten van het ramvolle schema met de Red Devils deze maanden. “De spelers in onze selectie houden van dit soort wedstrijden. Ze spelen graag grote wedstrijden en weten dat je daardoor als team en als individu groeit. We zullen alles analyseren, kritische noten kraken en vooruitkijken naar zondag. Naar alweer de volgende grote wedstrijd.”

Doel blijft CL-ticket

De achterstand op Arsenal en City is nu nog vijf punten, toch blijft het doel voor Ten Hag het behalen van een CL-ticket voor volgend seizoen. “Er zijn twee manieren om daarvoor in aanmerking te komen. Via de Premier League of de Europa League winnen. Dus we weten wat ons te doen staat. We moeten ervoor strijden om terug te keren in de Champions League.”

Over de geruchten rondom een overname van United zegt de voormalig succestrainer van Ajax tot slot: “We volgen het op de voet. Het is onze club, maar we focussen ons vooral op het voetbal. Op de training en de manier van spelen.”

Wordt United kampioen dit seizoen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie