‘Supertransfer door Gakpo-hype’

Foto: ‘Supertransfer door Gakpo-hype’

Cody Gakpo viste in de voorbije transferperiode naast het net: hij vertrok níét naar een Europese topclub maar bleef bij PSV. Hij had wel wat te kiezen, maar de clubs die in de laatste fase van de window voor hem langskwamen waren onder meer Southampton en Leeds United.

Het kan soms handig zijn om een tussenstap te maken, zoals Georginio Wijnaldum deed bij Newcastle United, maar The Saints en The Whites spreken natuurlijk niet echt tot de verbeelding. De clubs die hun vizier nu op Gakpo hebben gericht juist weer wel.

Het Nederlands elftal speelde geen geweldige wedstrijd tegen Senegal op het WK (2-0), maar Gakpo liet van zich horen door de 1-0 binnen te koppen en zo langzamerhand ontstaat er een heuse hype rond de PSV’er in het buitenland. Meerdere grootmachten hebben hun oren in ieder geval gespitst: Liverpool, Manchester United, Arsenal; vooral de Premier League lijkt te lonken voor de Oranje-international.

Volgens de Spaanse media houdt FC Barcelona Gakpo echter ook al goed in de gaten. De financiële situatie van de Catalanen is nog altijd precair, maar in de afgelopen zomer deden ze dusdanig grote uitgaven dat ze niet uitgevlakt kunnen worden in de race om de hoofdrolspeler in dit verhaal. Die moet overigens vijftig miljoen euro kosten, als we de laatste geluiden uit binnen- en buitenland mogen geloven. Geen Antony-transfersom (honderd miljoen), maar nog altijd een aanzienlijk bedrag.

Interesse Manchester United

The Red Devils gingen in de zomer voor de bovengenoemde Braziliaan, op dat moment eigendom van Ajax, maar ze dachten ook aan Gakpo. Die zei na het sluiten van de window: “United meldde zich op het begin van de window, maar heel rustig. Daar waren we een beetje op aan het wachten. Dan komt het steeds dichter bij en dan worden ook de signalen positiever. Dan denk je: oké, het zou toch wel eens die kant op kunnen vallen. Uiteindelijk vervaagde die optie een beetje, eigenlijk pas afgelopen week.”

Daarna kon hij dus nog wel naar de Premier League, maar zijn opties waren… wat minder mooi: “Tot vorige week dacht ik dat ik naar Manchester zou gaan en dan moet ik in een week een andere club kiezen. Dan is het niet fijn voor PSV en voor mezelf ook niet, want dat voelde allemaal gehaast. Je moet natuurlijk alle opties bekijken, dat heb ik ook gedaan. Uiteindelijk kwam PSV met een goede aanbieding en dat is voor mij de juiste keuze.”

Scoort Gakpo ook tegen Ecuador?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Gakpo een tussenstap maken?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
708+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie