Super Seuntjens legt sc Heerenveen over de knie

Foto: Super Seuntjens legt sc Heerenveen over de knie

RKC verkeert in bloedvorm. Na de 3-1 zege op Fortuna Sittard vorige week kregen de Waalwijkers vanavond sc Heerenveen met nóg overtuigendere cijfers over de knie: 1-4. In het Abe Lenstra Stadion ontpopte Mats Seuntjens zich na rust tot de grote man.

In de eerste helft had Heerenveen – dat het nog altijd moet doen zonder steunpilaren Andries Noppert en Sven van Beek – eigenlijk helemaal niets te duchten van RKC. Enige verwijtbare was dat de ploeg van Kees van Wonderen de marge nihil hield: bij rust stond het 1-0 dankzij Sydney van Hooijdonk, die de rebound na een kopbal op binnenkant paal van Ché Nunnely binnentikte.

Super Seuntjens staat op

Na rust draaide RKC de boel compleet om. Joseph Oosting – de man van de gouden wissels dit seizoen – bracht Florian Jozefzoon in en de flankspeler maakte na een uur spelen pardoes de 1-1. Op aangeven van Seuntjens. Een kwartier voor tijd was Seuntjens ook de man van de assist op de 1-2 van Julian Lelieveld. En als kers op de taart schreef Seuntjens in minuut 77 ook gelijk assist nummer drie achter zijn naam, met als afmaker Yassin Oukili. Het slotakkoord kwam van andermaal Jozefzoon, in de vierde minuut van de blessuretijd.

Bij Heerenveen, dat vorige week juist de goede weg leek te hebben gevonden met de zege op Cambuur, na vier nederlagen op rij, gaat de focus nu op de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker, komende midweek tegen Feyenoord. De Friezen staan negende in de Eredivisie; RKC klimt over hen heen, naar plek acht.

Scoreverloop: 1-0 (35′) Sydney van Hooijdonk, 1-1 (61′) Florian Jozefzoon, 1-2 (75′) Julian Lelieveld, 1-3 (77′) Yassin Oukili, 1-4 (90+4′) Florian Jozefzoon

Welke ploeg eindigt hoger dit seizoen?

  • Heerenveen
  • RKC
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie