Sugawara overtuigt AZ en tekent contract voor vijf jaar

Foto: Sugawara overtuigt AZ en tekent contract voor vijf jaar

Yukinari Sugawara heeft zijn toekomst aan AZ verbonden. De Japanner die de hele rechterkant kan bestrijken werd al gehuurd door de Alkmaars van Nagoya Grampus en de koopoptie is nu gelicht. AZ meldt via de officiële kanalen dat de 19-jarige jeugdinternational een contract tekent tot medio 2025.

Sugawara wordt bij AZ gezien als de toekomstige opvolger van Jonas Svensson. De negentienjarige Japanner speelde dit seizoen al 32 wedstrijden, waaronder vijf voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. De verdediger is de vaste stand-in voor Svensson, maar kwam ook als rechtsbuiten in actie. Hij scoorde tot nu toe drie keer en gaf één assist.

“Ik ben erg blij en wil mijn dankbaarheid tonen aan mijn familie op het veld”, reageert Sugawara op de clubsite van AZ. “In het begin verstond ik geen Nederlands of Engels, maar nu begrijp ik steeds meer van beide talen. Het verbeteren van de communicatie gaat ook mijn prestaties op het veld verbeteren. Titels zijn heel belangrijk. Niet één, maar meerdere. Als speler van AZ is het mijn plicht om de club altijd bij de toptwee in de Eredivisie te laten eindigen.” 

“Het is mooi dat we Yuki het afgelopen half jaar hebben kunnen zien spelen en trainen”, zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts. “We waren vrij snel overtuigd dat we de optie in zijn contract zouden lichten. Dat hebben we nu gedaan. Het is een jonge speler die laat zien dat hij er al klaar voor is als hij in het eerste elftal moet spelen. Dan is het mooi dat je een talent voor zo’n lange tijd kan vastleggen.”

✔️ Contract!

?? Sugawara –> AZ

➡️ https://t.co/nJgl6IPQ7a#AZ #Sugawara #Japan #YS26? pic.twitter.com/OqSKORlnIU

— AZ (@AZAlkmaar) February 23, 2020

Goed besluit van AZ?

  • Absoluut!
  • Ik twijfel…
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie