Sterker AZ profiteert van flater Scherpen

Foto: Sterker AZ profiteert van flater Scherpen

AZ heeft vrijdagavond voor de vijftiende keer dit seizoen een Eredivisie-wedstrijd in winst omgezet. De Alkmaarse formatie boekte een verdiende zege bij Vitesse: 0-1.

De wedstrijd in Arnhem stond vooral in het teken van het eerbetoon aan Theo Bos. Het Vitesse-icoon overleed ruim tien jaar geleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker, maar nog altijd herdenkt de Arnhemse club de oud-speler en trainer jaarlijks tijdens een thuiswedstrijd. Na de vierde minuut klonk er een klaterend applaus en werd diens foto getoond op het megascherm.

Vitesse bleef in de openingsfase aardig overeind, maar AZ werd gaandeweg de eerste helft wel steeds sterker. Na 29 minuten resulteerde dat in een Alkmaarse voorsprong. Jesper Karlsson kreeg niet voor het eerst deze avond de mogelijkheid om uit te halen en doelman Kjell Scherpen, opgenomen in de voorlopige Oranje-selectie, slaagde er niet in om de houdbare bal te pareren: 0-1.

AZ kreeg na de treffer van Karlsson goede mogelijkheden om de score uit te breiden. De Zweed liet een kans onbenut om zijn tweede van de avond te maken, waar ook Jens Odgaard (naast) en Djordje Mihailovic (lat) nalieten om de 0-2 op het bord te zetten. Ook Vangelis Pavlidis zorgde voor gevaar in het Gelredome, maar zijn voorzet kon door niemand worden binnengetikt.

Vitesse deelde wel wat speldenprikjes uit, maar AZ had de wedstrijd verder volledig onder controle. De Alkmaarders trokken de 0-1 uiteindelijk over de streep en staan daardoor in ieder geval tot zondagmiddag op plek twee.

Scoreverloop: 0-1 (29′) J. Karlsson

Wint AZ bij Lazio?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat AZ de titel pakken?

  • Ja
  • Nee
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie