STEM op de SPITS | SN Team van het Seizoen

Foto: STEM op de SPITS | SN Team van het Seizoen

De stembussen zijn officieel geopend voor het SoccerNews.nl Team van het Seizoen 2022-2023. De spitspositie is altijd een belangrijke keuze. Wie van de volgende vier was afgelopen seizoen de beste spits in de Eredivisie?

Spits SN Team van het Seizoen: Lauritsen, Giménez, Douvikas of Pavlidis?

Voor elke positie van het SN Team van het Seizoen hebben we op basis van statistieken en een flinke dosis subjectiviteit vier spelers geselecteerd. Je kan via dit artikel, maar ook via InstagramTikTokFacebookYouTube en Twitter jouw stem uitbrengen! Ga via deze link naar het overzichtsartikel van waaruit je op alle posities kan stemmen.

Tobias Lauritsen (Sparta)

Bij de spitta’s beginnen we met een bijzondere puntspeler: Tobias Lauritsen (25). Hij is niet een standaard goaltjesgetter en ondanks zijn lengte ook geen doorsnee targetman. De Noorse spits van Sparta is beweeglijk, trekt gaten voor anderen en staat vaak op de juiste plek. Niet alleen scoort hij zelf, hij laat vooral anderen om zich heen beter voetballen. Niet voor niets scoren de Sparta-buitenspelers veel, maar mogen de statistieken van Lauritsen met 12 doelpunten en 5 assists er ook zijn. Hij stond 34 keer in de basis en is vooral in de lucht ijzersterk (met een lengte van 1,96 meter). Met rechtsbuiten Vito van Crooij heeft hij een perfecte klik. Menig corner van Van Crooij vloog via het Noorse hoofd in het doel. Is Lauritsen als spits in het SN Team van het Seizoen ook een schot in de roos?

Santiago Giménez (Feyenoord)

Hij had een half jaar om te acclimatiseren in Rotterdam, maar Santiago Giménez is inmiddels bijna net zo Rotterdams als Lee Towers. De Mexicaanse spits (22) scoorde in totaal 15 keer in de Eredivisie en gaf 3 assists. Daar zat tegen het einde van de competitie een serie van 8 wedstrijden bij waarin hij elke keer scoorde (10 keer in totaal). Mede daardoor stond Giménez aan het eind van de rit met de kampioensschaal te juichen. Na het behouden van Arne Slot staat Feyenoord-directeur Dennis te Kloese voor een volgende monsterklus: Giménez behouden voor Feyenoord. De Rotterdammers hebben nog niet de volledige transferrechten en de Mexicaan (en zijn verloofde) willen dolgraag in Rotterdam blijven. Maar wat als het grote geld uit Engeland en Spanje voorbijkomt? De aandacht van het SN Team van het Seizoen helpt Feyenoord daarbij niet.

Anastasios Douvikas (FC Utrecht)

Anastasios (Tasos) Douvikas bekroonde zijn topjaar bij FC Utrecht met de topscorerstitel. Hij moest die ereprijs delen met Xavi Simons, terwijl hij minder wedstrijden en nog minder minuten heeft gespeeld. Douvikas kwam tot 19 doelpunten en 4 assists en had een doelpuntenaandeel bij Utrecht van liefst 42 procent. Dat terwijl hij in het begin van de competitie Bas Dos nog voor zich moest dulden. De erkende Nederlandse goalgetter verloor de concurrentiestrijd en Douvikas begon te scoren. De 23-jarige spits is erg veelzijdig. Niet alleen scoort hij met zijn favoriete rechterbeen, ook met links pikt hij geregeld een doelpuntje mee. Daarnaast schoot hij 3 strafschoppen binnen, maar hij miste er 1. Daarom moet hij nu de topscorerstrofee de helft van de tijd uitlenen aan Simons. Met elke 113 minuten 1 doelpunt heeft hij de beste statistieken van alle spitsen in de Eredivisie (met minstens 25 gespeelde wedstrijden). Deze doelpuntengarantie moet je toch in jouw SN Team van het Seizoen kiezen?

Vangelis Pavlidis (AZ)

Tot slot nog een Griek: Vangelis Pavlidis. Grieken houden sinds Nikos Machlas van de Eredivisie. Pavlidis is geen uitzondering. Hij moest zijn landgenoot voorrang geven bij het maken van doelpunten (12), maar Pavlidis is meer. De 24-jarige spits van AZ voetbalt mee en is uitstekend in de passing. Dat zie je bijvoorbeeld terug in zijn 8 assists. Een stuk meer dan zijn concurrenten voor het SN Team van het Seizoen. Bovendien speelde Pavlidis – mede door een blessure in het begin van het seizoen – maar 25 van de 34 mogelijke wedstrijden. Net genoeg voor een nominatie, maar misschien wel uitstekend voor een keuze in de spits. Want in bijna elke wedstrijd is Pavlidis wel betrokken bij een doelpunt. Daar houden we van!

SN Team van het Seizoen: wie moet in de spits?

  • Tobias Lauritsen (Sparta)
  • Santiago Giménez (Feyenoord)
  • Anastasios Douvikas (FC Utrecht)
  • Vangelis Pavlidis (AZ)
1231+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:46
12+
ESPN-analisten kraken ‘kelderklasse-speler’ Ajax
11:35
44+
Grote zorgen om Brobbey-situatie: ‘Het is gek’
11:15
71+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
125+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
65+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
80+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
127+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
132+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
204+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
196+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
509+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2199+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
802+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
190+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
83+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
121+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
648+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
150+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
752+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie