STEM op de SPITS | SN Team van het Seizoen

Foto: STEM op de SPITS | SN Team van het Seizoen

De stembussen zijn officieel geopend voor het SoccerNews.nl Team van het Seizoen 2022-2023. De spitspositie is altijd een belangrijke keuze. Wie van de volgende vier was afgelopen seizoen de beste spits in de Eredivisie?

Spits SN Team van het Seizoen: Lauritsen, Giménez, Douvikas of Pavlidis?

Voor elke positie van het SN Team van het Seizoen hebben we op basis van statistieken en een flinke dosis subjectiviteit vier spelers geselecteerd. Je kan via dit artikel, maar ook via InstagramTikTokFacebookYouTube en Twitter jouw stem uitbrengen! Ga via deze link naar het overzichtsartikel van waaruit je op alle posities kan stemmen.

Tobias Lauritsen (Sparta)

Bij de spitta’s beginnen we met een bijzondere puntspeler: Tobias Lauritsen (25). Hij is niet een standaard goaltjesgetter en ondanks zijn lengte ook geen doorsnee targetman. De Noorse spits van Sparta is beweeglijk, trekt gaten voor anderen en staat vaak op de juiste plek. Niet alleen scoort hij zelf, hij laat vooral anderen om zich heen beter voetballen. Niet voor niets scoren de Sparta-buitenspelers veel, maar mogen de statistieken van Lauritsen met 12 doelpunten en 5 assists er ook zijn. Hij stond 34 keer in de basis en is vooral in de lucht ijzersterk (met een lengte van 1,96 meter). Met rechtsbuiten Vito van Crooij heeft hij een perfecte klik. Menig corner van Van Crooij vloog via het Noorse hoofd in het doel. Is Lauritsen als spits in het SN Team van het Seizoen ook een schot in de roos?

Santiago Giménez (Feyenoord)

Hij had een half jaar om te acclimatiseren in Rotterdam, maar Santiago Giménez is inmiddels bijna net zo Rotterdams als Lee Towers. De Mexicaanse spits (22) scoorde in totaal 15 keer in de Eredivisie en gaf 3 assists. Daar zat tegen het einde van de competitie een serie van 8 wedstrijden bij waarin hij elke keer scoorde (10 keer in totaal). Mede daardoor stond Giménez aan het eind van de rit met de kampioensschaal te juichen. Na het behouden van Arne Slot staat Feyenoord-directeur Dennis te Kloese voor een volgende monsterklus: Giménez behouden voor Feyenoord. De Rotterdammers hebben nog niet de volledige transferrechten en de Mexicaan (en zijn verloofde) willen dolgraag in Rotterdam blijven. Maar wat als het grote geld uit Engeland en Spanje voorbijkomt? De aandacht van het SN Team van het Seizoen helpt Feyenoord daarbij niet.

Anastasios Douvikas (FC Utrecht)

Anastasios (Tasos) Douvikas bekroonde zijn topjaar bij FC Utrecht met de topscorerstitel. Hij moest die ereprijs delen met Xavi Simons, terwijl hij minder wedstrijden en nog minder minuten heeft gespeeld. Douvikas kwam tot 19 doelpunten en 4 assists en had een doelpuntenaandeel bij Utrecht van liefst 42 procent. Dat terwijl hij in het begin van de competitie Bas Dos nog voor zich moest dulden. De erkende Nederlandse goalgetter verloor de concurrentiestrijd en Douvikas begon te scoren. De 23-jarige spits is erg veelzijdig. Niet alleen scoort hij met zijn favoriete rechterbeen, ook met links pikt hij geregeld een doelpuntje mee. Daarnaast schoot hij 3 strafschoppen binnen, maar hij miste er 1. Daarom moet hij nu de topscorerstrofee de helft van de tijd uitlenen aan Simons. Met elke 113 minuten 1 doelpunt heeft hij de beste statistieken van alle spitsen in de Eredivisie (met minstens 25 gespeelde wedstrijden). Deze doelpuntengarantie moet je toch in jouw SN Team van het Seizoen kiezen?

Vangelis Pavlidis (AZ)

Tot slot nog een Griek: Vangelis Pavlidis. Grieken houden sinds Nikos Machlas van de Eredivisie. Pavlidis is geen uitzondering. Hij moest zijn landgenoot voorrang geven bij het maken van doelpunten (12), maar Pavlidis is meer. De 24-jarige spits van AZ voetbalt mee en is uitstekend in de passing. Dat zie je bijvoorbeeld terug in zijn 8 assists. Een stuk meer dan zijn concurrenten voor het SN Team van het Seizoen. Bovendien speelde Pavlidis – mede door een blessure in het begin van het seizoen – maar 25 van de 34 mogelijke wedstrijden. Net genoeg voor een nominatie, maar misschien wel uitstekend voor een keuze in de spits. Want in bijna elke wedstrijd is Pavlidis wel betrokken bij een doelpunt. Daar houden we van!

SN Team van het Seizoen: wie moet in de spits?

  • Tobias Lauritsen (Sparta)
  • Santiago Giménez (Feyenoord)
  • Anastasios Douvikas (FC Utrecht)
  • Vangelis Pavlidis (AZ)
1231+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
0+
In Limburg loopt de nieuwe Gernot Trauner rond: de reus van Roda
11:48
5+
FC Utrecht wees zomerse Feyenoord-versterking af
11:36
27+
Gelderse Derby onder hoogspanning: ‘Anders 10 jaar geen uitfans’
11:19
54+
Juicekanaal onthult meer details over zaak Quincy Promes
11:00
244+
Trainer velt oordeel over Jong Ajax-debuut doelman Ramaj
10:48
182+
FC Volendam komt met statement over verplaatsen uitwedstrijd tegen Ajax
10:30
25+
Van de Ven verklaart risicovolle spelopvatting Tottenham: “Ik móét wel”
10:15
190+
Belgische media duidelijk over Ajax-terugkeer Overmars: “Gepasseerd station”
10:00
312+
‘PSV gaat voor grote dubbelslag’
09:55
580+
‘Bizarre actie met Ajacied richting Klassieker’
09:40
167+
Vandaag Inside-heren kraken transferbeleid Ajax: “Jong Ajax wint van dit Ajax”
09:15
539+
Ajax overstag: Klassieker wordt woensdag uitgespeeld
09:06
221+
Nieuw Xavi Simons-scenario dreigt voor PSV
08:47
504+
Ajax-coryfeeën eensgezind over nieuwe technisch directeur: “Allerbeste kandidaat”
08:31
776+
‘Steijn laakte Ajax-aankopen Mislintat’
08:12
561+
Ergernis bij Van Hanegem over PSV: “Eerst die Schmidt en nou begint Bosz ook al”
07:51
759+
Driessen komt met bizar Ajax-nieuws: “Net zo lang totdat de rvc weg is”
07:33
555+
Te Kloese heeft grootse Feyenoord-plannen: “Moet gebeuren”
07:17
350+
Derksen wijst ‘ideale’ technisch directeur Ajax aan
23:44
259+
Jan Smit woedend op KNVB die ‘andere wetten’ hanteert
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie