STEM op de CENTRALE MIDDENVELDER | SN Team van het Seizoen

Foto: STEM op de CENTRALE MIDDENVELDER | SN Team van het Seizoen

De stembussen zijn officieel geopend voor het SoccerNews.nl Team van het Seizoen 2022-2023. We kijken nu naar de centrale middenvelders. Het belooft een verhitte strijd te worden, want wie van de volgende vier was de beste centrale middenvelder in de Eredivisie afgelopen seizoen?

Centrale middenvelder SN Team van het Seizoen: Zerrouki, Clasie, Álvarez of Veerman?

Voor elke positie van het SN Team van het Seizoen hebben we op basis van statistieken en een flinke dosis subjectiviteit vier spelers geselecteerd. Je kan via dit artikel, maar ook via InstagramTikTokFacebookYouTube en Twitter jouw stem uitbrengen! Ga via deze link naar het overzichtsartikel van waaruit je op alle posities kan stemmen.

Ramiz Zerrouki (FC Twente)

Ramiz Zerrouki wilde naar Feyenoord en de Rotterdammers wilden de Algerijnse international graag hebben. Toch moest Zerrouki nog een heel seizoen bij FC Twente spelen. Geen gejammer, hup de knop om en presteren. En dat deed-ie. Zerrouki is centraal wat meer de controleur. De man die het spel verdeelt en een uitstekend gevoel voor positionering heeft. Ballen onderscheppen en tackelen zitten ook in zijn assortiment. De 25-jarige in Amsterdam geboren Zerrouki was de belangrijkste pion van de club uit Enschede, vandaar ook dat hij niet weg mocht. Qua doelpunten (1) en assists (4), houdt het niet over, maar daarvoor heb je Zerrouki ook niet in je team. Wel voor de passing (85 procent), dribbels à la Frenkie de Jong (60 procent geslaagd) en tackles (59 procent). Overall brengt Zerrouki rust in het team en dat kan elk team wel gebruiken.

Jordy Clasie (AZ)

Nog een rustgevende factor, maar dan in Alkmaar: Jordy Clasie. De man die basisspeler was bij Oranje op het WK 2014. De oud-Feyenoorder die nu op zijn 31e bij AZ de lijnen uitzet heeft een uitstekend seizoen achter de rug. Clasie blonk elke week uit, zonder op te vallen (volg jij het nog?). Via Clasie gaat het spel van links naar rechts en van voor naar achteren. De kleine grote man van AZ heeft nog net iets betere statistieken dan Zerrouki. Vooral de passing (88 procent) en tackles (61 procent) vallen op. Clasie zal balen dat hij niet met Oranje de Nations League Finals gaat spelen, maar een basisplek in het SN Team van het Seizoen zou een stevige pleister op de wonden zijn.

Edson Álvarez (Ajax)

Voor rust moet je niet bij Edson Álvarez van Ajax zijn, voor temperament en winnaarsmentaliteit wel. De Mexicaan is op weg naar een Europese (sub)topclub, maar niet voordat hij een uitstekend seizoen afleverde. Bij het dralende Ajax was Álvarez steevast uitblinker. Natuurlijk krijgt hij veel te veel gele kaarten (10), maar hij heeft zijn imago ook niet mee. Soms doet hij wat rare dingen, maar dat moet je dan maar op de koop toe nemen. De 25-jarige Mexicaan die vooral centraal (verdedigend) op het middenveld gebruikt werd was met 3 doelpunten en 3 assists ook nog eens effectief. Zijn passing (89 procent) is nog beter en ook het tackelen (56 procent) gaat hem goed af. Álvarez is de reden dat Ajax kan gaan denken aan een succesvolle renovatie. Hij lijkt namelijk voorlopig de enige in Amsterdam die nog wat centjes kan opleveren. Stem jij hem ook nog in het SN Team van het Seizoen?

Joey Veerman (PSV)

Of ga jij voor een wat aanvallender ingesteld type, zoals Joey Veerman. De centrale middenvelder van PSV heeft zich vooral na de winterstop gemanifesteerd als de man met de sublieme pass en geniaal inzicht. Hij neemt wat meer risico in zijn passing (84 procent), maar dat is terug te zien in zijn assists: 10. Ook scoorde hij 4 keer en dus kan je hem als creatieve centrale man uitstekend gebruiken. Veerman was boos dat hij niet mee mocht naar het WK, maar gaat nu alsnog de Nations League Finals spelen met Oranje. De 24-jarige Volendammer ligt in Eindhoven niet zo lekker na het plotse opstappen van Ruud van Nistelrooij (terecht of onterecht?), maar in onze voorselectie is hij een zekerheidje. Hoe zeker ben jij van Veerman voor een plekje centraal op het middenveld?

SN Team van het Seizoen: wie wordt de centrale middenvelder?

  • Ramiz Zerrouki (FC Twente)
  • Jordy Clasie (AZ)
  • Edson Álvarez (Ajax)
  • Joey Veerman (PSV)
1534+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:32
29+
Giménez: “Heel raar, het is een schande”
12:19
35+
Vermoedelijke opstelling PSV tegen Volendam: Bosz wijzigt weer
12:00
35+
‘Supporters’-FLAUWEKUL, valkuil voor PSV en plan bij Ajax? | Twee Viertje met Aad #54
11:48
89+
‘Ajax wil wederom shoppen bij Antwerp’
11:23
55+
‘De KNVB heeft met holle woorden gestrooid’
10:56
18+
AC Monza trekt Argentijnse wereldkampioen aan
10:41
18+
‘Brighton blijft zicht richten op de Spaanse markt’
10:27
32+
Noppert kijkt kritisch naar zichzelf: ‘Het is Noppert-onwaardig’
10:00
528+
Steijn heeft zich bij Ajax ongeloofwaardig gemaakt
09:56
178+
‘Talenten bij PSV en Ajax kloppen op de deur’
09:32
239+
‘Middelmaat is niet meer genoeg dankzij Slot’
09:15
117+
‘Slot niet bezig met aantal doelpunten’
08:51
79+
‘Samenwerkingen moeten gemis De Jong oplossen bij Oranje’
08:29
224+
‘Henk de Jong genezen met hulp van voetbalfans’
23:45
975+
‘Aanstelling Van Praag stuit binnen Ajax op kritiek’
23:29
87+
Cocu vergelijkt NEC-Vitesse met El Clásico
23:13
847+
“Slot ging bij Feyenoord ook wel weer erg ver”
22:56
225+
Nachtmerrie Sergio Ramos komt uit bij weerzien Barcelona
22:38
108+
Malen belangrijk in knappe zege Borussia Dortmund
22:20
108+
Koploper Roda JC speelt gelijk, pijnlijke nederlaag FC Groningen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie