Ole Ole Ole We Are the Champions!

Foto: Ole Ole Ole We Are the Champions!

Ole Ole Ole We Are the Champions! In Emmen zingen ze nog net niet dit iconisch liedje, maar Ole ter Haar Romeny verdient een liedje na speelronde dertig. Met drie doelpunten leidde Romeny zijn FC Emmen eigenhandig naar een zege op sc Heerenveen (2-3). Nog belangrijker: Emmen staat nu op de veilige vijftiende plaats. Romeny is daarom Sterspeler van het SoccerNews.nl Team van de Week 30. Ole!

SoccerNews.nl Team van de Week speelronde 30

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

De dertigste speelronde van de Eredivisie was die van de strijd om de tweede plaats. PSV gaf Ajax een gigantische dreun door met 3-0 te winnen. AZ voerde de druk op de derde plaats van Ajax zelfs op door ook met 3-0 te winnen (van RKC Waalwijk). PSV en AZ leveren allebei twee spelers aan het SoccerNews.nl Team van de Week. Verder verdiende Orkun Kökcü een felbegeerde plek. De Feyenoord-aanvoerder had de Romeinse tragedie uitstekend verwerkt en leidde zijn ploeg naar een zege op FC Utrecht (3-1). Zo is het elftal van trainer Arne Slot op weg naar het kampioenschap, maar onderstaand SN Team van de Week 30 mag er ook zijn.

Keeper: Stijn van Gassel (Excelsior)

Vitesse tegen Excelsior (0-0) was een draak van een wedstrijd, maar niet als je naar Stijn van Gassel keek. De Excelsior-goalie hield het mandje schoon en dat was best lastig met 27 Arnhemse doelpogingen. In GelreDome hield Van Gassel weer stand en met liefst 7 reddingen bezorgde hij zijn Excelsior een vitaal punt. Van Gassel krijgt ook weer een uitnodiging voor het SN Team van de Week.

Verdediger: Yukinari Sugawara (AZ)

AZ tegen RKC (3-0) was de laatste wedstrijd van de dertigste Eredivisie-speelronde, maar zeker niet de minste. Als je de AZ-bril op zet dan ga je bijna geloven in de derde plaats en misschien wel meer. Na een kleine dip zorgde de euforie van de Europese donderdag voor energie op zondagavond. Dat was vooral te zien bij Yukinari Sugawara. De rechterverdediger was andermaal uitblinker en leverde maar weer eens een assist. Nummer 8 al weer en ook scoorde hij al 3 keer. Bovendien creëerde hij zondag de meeste kansen (4) en leverde hij de meeste passes (73).

Verdediger: Jarrad Branthwaite (PSV)

Dan een nieuwkomer in het SN Team van de Week: Jarrad Branthwaite. Waar André Ramalho niet thuisgeeft en Oscar Boscagli sukkelt met zijn fysieke gesteldheid, daar blijft Branthwaite een beer achterin. De nog altijd pas 20-jarige centrale verdediger zat lekker te bikkelen in Eindhoven. Dusan Tadic had het maar lastig met die vervelende Engelsman.

Verdediger: Maximilian Wittek (Vitesse)

Terug naar Vitesse-Excelsior (0-0). Eigenlijk wilden we daar niet te veel woorden aan vuil maken, maar we willen toch wel Maximilian Wittek in ons team hebben. Wittek was de man van de wedstrijd in het GelreDome. De Duitse linkerverdediger zorgde voor 4 kansen en leverde ook 5 (van de 6) succesvolle tackles. Daarnaast won hij 10 van de 13 grondduels. Aanvallend laat hij zich geregeld zien met een assist of een heerlijk doelpunt met zijn linker. Hij kan ook nog lekker verdedigen.

Rechtermiddenvelder en sterspeler: Ole ter Haar Romeny

Dat ze in Emmen nog niet op het idee zijn gekomen om Ole Romeny (22) een kampioensliedje te geven is een raadsel. Misschien wachten ze tot de (enige) sterspeler van de Drentenaren de club in de Eredivisie houdt. Zijn twee doelpunten tegen directe concurrent Excelsior (2-0) waren al geweldig, wat hij tegen Heerenveen deed was de overtreffende trap. Natuurlijk had hij een beetje geluk bij zijn tweede van drie doelpunten, maar hij stond er wel weer. Romeny weet altijd de juiste plek te kiezen en draaide een achterstand van 2-1 om in een zege van 2-3. Geen Nederlandse hattrick (want niet alle drie achter elkaar), maar Romeny is wel onze hattrickheld. Voor de tweede keer is hij SN Sterspeler van de Week.

SN Team van de Week 30

Middenvelder: Sven Mijnans (AZ)

Nog een jongeling, maar dan van AZ. Sven Mijnans (23) heeft zich in korte tijd moeiteloos aangepast aan het niveau van AZ. Hij kwam in de winter over van Sparta en is niet meer weg te denken uit de Alkmaarse basis. Hij tackelde het meeste (3 keer), creëerde de meeste kansen (4) en bovenal maakte hij 1 doelpunt en 1 assist. Bovendien heeft hij een nauwkeurige passpercentage van 93 procent. Mijnans heeft een kwaliteitsspurt te pakken. Hoe ver kan hij nog groeien?

Middenvelder: Orkun Kökcü (Feyenoord)

Orkun Kökcü is een jaar jonger dan Mijnans, maar heeft al een schat aan ervaring. In de doordeweekse wedstrijden tegen AS Roma bewees hij dat hij klaar is voor een overstap naar de Europese top. Misschien nog niet naar een koningsclub als Real Madrid, maar een AC Milan of Arsenal zou volgens de kenners goed bij hem passen. De Turkse international zet zich blijkbaar ook heel makkelijk over teleurstellingen heen. Het Romeinse verlies is verwerkt, de focus staat weer op het kampioenschap. Hij was weer de grote man, nu tegen FC Utrecht. Feyenoord heeft goud in handen, maar wil eerst nog samen met Kökcü op de Coolsingel staan.

Linkermiddenvelder: Xavi Simons (PSV)

Xavi Simons kijk met jaloezie naar Kökcü. Natuurlijk is hij nog 3 jaar jonger, maar hij zou zo graag met PSV kampioen worden. De 19-jarige aanvallende middenvelder (links in ons elftal) is een vaste klant in het SN Team van de Week. Logisch, als je elke week op zo’n jonge leeftijd al het elftal van PSV draagt. PSV is dit jaar Xavi Simons en Xavi Simons is PSV. Met een feilloze penalty en een soort van assist bij het eigen doelpunt van Florian Grillitsch was Simons weer goud waard voor PSV tegen Ajax. Het kampioenschap zit er dan misschien niet meer in, de tweede prijs van hem en PSV kan eraan komen. Na de Johan Cruijff Schaal kan Ajax in de bekerfinale weer het slachtoffer worden van de dadendrang van Simons. Dan blijft alleen de vraag: waar speelt Simons volgend jaar? Voor nu speelt hij in het SN Team van de Week.

Rechteraanvaller: Vaclav Cerny (FC Twente)

Vaclav Cerny is toe aan een stap omhoog. Dat doet hij al door regelmatig op te draven in het SN Team van de Week, maar de Tsjechische rechtsbuiten wil meer. Met een assist en een doelpunt (lekker schot!) droeg hij bij aan het gelijkspel van zijn FC Twente tegen Sparta (3-3). In totaal heeft hij nu 10 keer gescoord en 8 assists gegeven. Lekker bezig, Vaclav!

Spits: Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen)

Sydney van Hooijdonk is ook lekker bezig. Al leverde het deze keer niets op. Van Hooijdonk scoorde twee keer tegen FC Emmen, maar het andere team had Sterspeler Ole Romeny. Net als die man van Emmen staat Van Hooijdonk altijd op de goede plek. Hij heeft een neusje voor de juiste plek in de zestien en liet ook zien een pingel glashard binnen te schieten. Hij komt nu op 15 doelpunten en staat daarmee (gedeeld) bovenaan de topscorerslijst. Zou toch wat zijn als nummer negen Heerenveen de topscorer levert.

Linkeraanvaller: Tobias Lauritsen (Sparta)

De 11 doelpunten van Lauritsen voor Sparta dit seizoen zijn ook meer dan netjes. De Rotterdammers stijgen dit seizoen boven zichzelf uit en dromen van Europa. De wedstrijd tegen FC Twente (3-3) is een voorbode van de play-offs voor Europees voetbal die eraan zitten te komen. Hopelijk doet Lauritsen dan ook weer mee. Hij scoorde 2 keer en wat vooral opviel is dat hij liefst 18 duels won. Voornamelijk in de lucht, want de boomlange aanvaller kan héél goed koppen. Houd je koppie er ook maar bij voor je wedstrijden bij het SN Team van de Week, Tobias!

Verdient Ole Romeny een eigen liedje in Emmen?

  • Ja
  • Nee
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie