Feyenoord nog kleine stap verwijderd van landstitel

Foto: Feyenoord nog kleine stap verwijderd van landstitel

Feyenoord kan in de volgende speelronde kampioen worden van de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen in de dertigste speelronde van FC Utrecht met 3-1 en behouden zo de 8-punten voorsprong op overgebleven concurrent PSV. In een sfeervolle Kuip namen de Feyenoord-fans alvast een voorschot op de landstitel. In een Rotterdams songfestival galmden de kampioensliederen door het klassieke stadion.

Verslag Feyenoord-FC Utrecht 3-1

Over twee weken gaat de Eredivisie verder met Excelsior-Feyenoord en Sparta-PSV. Een overwinning van de ploeg van trainer Arne Slot en een misstap (verlies of gelijkspel) van PSV bij Sparta levert Feyenoord de vijftiende landstitel in de historie op. Na de duidelijke overwinning van PSV op Ajax (3-0) en de deceptie in Rome moest Feyenoord het weer laten zien. De Rotterdammers kwamen geen moment in de problemen tegen een zwak FC Utrecht en boekten alweer de tiende competitiezege op rij.

Feyenoord jaagde op een vroege openingstreffer en binnen een kwartier was het raak. Mark van der Maarel kwam onbesuisd in, maar Marcus Pederson hupte over de FC Utrecht-verdediger heen. De Noorse Feyenoorder gaf strak voor en Sebastian Szymanski schoot onberispelijk binnen.

De Rotterdammers haalden eerder nog opgelucht adem bij een aardig schot van Othman Boussaid, dat net naast ging. Dat was ook het enige Utrechtse gevaar in de eerste helft. Feyenoord ging verder op zoek naar een verdubbeling van de score. Goede acties van buitenspelers Oussama Idrissi en Igor Paixão, die de voorkeur kreeg boven Alireza Jahanbakhsh, leverden gevaar op zonder goals. Feyenoord had een duidelijk overwicht, liet het balletje rondgaan en het was wachten op meer doelpunten.

Giménez mist, Giménez raakt

Net na rust had David Hancko een uitstekend ingreep toen Anastasios Douvikas gevaarlijk dreeg te worden. Direct aan de andere kant kon Santiago Giménez dankzij een handig overstapje vrij aflopen op doelman Vasilios Barkas. Een beetje nonchalant schoot de Mexicaanse spits naast. Niet veel later was het alsnog raak voor Giménez en Feyenoord.

Op het moment dat heel De Kuip begon met ‘sta op voor de kampioen’ te zingen werd het 2-0. Orkun Kökcü haalde zo hard uit dat Barkas slechts zijn vuisten er tegenaan kon zetten. In de rebound was Giménez er als de kippen bij om binnen te koppen. De supporters van Feyenoord zetten zich schrap en draaiden de volumeknop van hun stembanden nog wat verder open.

Feyenoord-fans maken er een liedjesfestijn van.

Feyenoord-supporters veranderen Kuip in Rotterdams songfestival

In een sfeervolle Kuip was het wel bijna 2-1. Douvikas omspeelde Feyenoord-doelman Justin Bijlow en kon inschuiven voor een leeg doel. Hij werd door de bijgesnelde Lutsharel Geertruida zo ver naar buiten gedwongen dat de Griekse spits uiteindelijk naast en over schoot. Het was ook de laatste actie van de voor deze dertigste speelronde topscorer van de Eredivisie. Bas Dost was zijn vervanger.

Slot besloot bij Feyenoord ook veel spelers te wisselen. Zo kwam Jahanbakhsh in het veld voor de ijverige, maar deze keer wat minder spelende Paixão. De Iraanse aanvaller, die dit seizoen met doelpunten tegen onder meer PSV al zo belangrijk was, toonde gelijk zijn waarde. Met een fraai afstandsschot verschalkte hij Barkas. De wedstrijd was beslist. Vanaf het doelpunt van Szymanski tot het laatste fluitsignaal was het deze keer ook nog eens genieten van de Feyenoord-fans. Door de netten heen zagen zij dat Dost nog tegen scoorde. Het was slechts een minuut onderbreking van het songfestival van De Kuip. De Romeinse tragedie was vergeten, het Rotterdamse volksfeest aanstaande.

Szymanski maakt de snelle openingstreffer.

Wordt Feyenoord tegen Excelsior al kampioen?

  • Ja
  • Nee
235+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
87+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
34+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
76+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
588+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
143+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
415+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
402+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
386+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
40+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
133+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
34+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
460+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
654+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
304+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
15+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
658+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
415+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1555+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie