Slot blij met extra Feyenoord-optie voor Ajax-clash

Foto: Slot blij met extra Feyenoord-optie voor Ajax-clash

Gernot Trauner kon donderdag tegen Shakhtar Donetsk voor het eerst weer op een basisplaats rekenen bij Feyenoord. De verdediger, die lang aan de kant stond met een knieblessure, maakte de gehele wedstrijd vol en Arne Slot denkt dat de Oostenrijk weer volledig terug is. Trauner lijkt dan ook in de Klassieker tegen Ajax te gaan starten.

Goede Trauner-vervanger

Voor zijn knieblessure was Trauner een vaste waarde in het elftal van Slot en het wegvallen van de verdediger bleek op voorhand dan ook een flinke aderlating te zijn voor Feyenoord. Met Lutsharel Geertruida als vervanger in het centrum bleken de Rotterdammers echter geen kleerscheuren op te lopen in de afgelopen maanden.

Slot vertelde op de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Shakhtar blij te zijn met de terugkeer van Trauner en rekent erop dat de Oostenrijker ook tegen Ajax aan de aftrap kan verschijnen. “Dat denk ik wel, tenzij hij morgen (vrijdag, red.) aangeeft dat hij last heeft. Hij heeft heel lang niet gevoetbald. Idealiter had je hem er ook eerder uitgehaald, maar er waren ook een paar andere jongens voor wie dat gold.”

De Feyenoord-trainer vond dat Trauner een goede indruk maakte. “Als je vier, vijf maanden niet voetbalt en je traint drie, vier weken, dan is dat iets heel anders dan een wedstrijd spelen. Vorige week viel hij al goed in. Het is voor hemzelf en ons als trainersstaf heel fijn om te zien dat we er weer een extra speler bij hebben waaruit we kunnen kiezen.”

Wint Feyenoord bij Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Slot Trauner opstellen tegen Ajax?

  • Ja
  • Nee
302+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie