Sevilla voorkomt Italiaanse EL-onderonsje

Sevilla is er wéér in geslaagd om door te dringen tot de finale van de Europa League. De Spaanse club rekende na verlenging af met Juventus: 2-1.

Europa League-specialist flikt het wéér

Juventus wist in de heenwedstrijd in de slotfase een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen. Een grote meevaller voor de return op Spaanse bodem. In het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán kreeg de formatie van Massimiliano Allegri verschillende kansen om de scoren te openen, maar doelman Yassine Bounou redde op een inzet van Federico Gatti en Moise Kean raakte de paal. Ook Ángel Di Maria en Adrien Rabiot lieten kansrijke situaties onbenut.

Sevilla kreeg ook een aantal serieuze kansen op een virtuele finaleplaats. Lucas Ocampos kreeg de grootste kans, maar de Argentijn (ex-Ajax) zag doelman Wojciech Szczesny redden. De Pool had daarbij de mazzel dat de bal niet in zijn geheel de doellijn passeerde, zo bleek na het bestuderen van de beelden. Zodoende bleef de brilstand deze avond meer dan zestig minuten op het scorebord staan.

Een doelpunt in de reguliere speeltijd kon niet uitblijven. In de 65ste minuut viel de treffer dan toch in Italiaans voordeel, met Dusan Vlahovic als gevierde man. Zes minuten na zijn doeltreffende wippertje maakte Sevilla echter alweer de 1-1. De Spanjaard liet Szczesny kansloos met een schitterend schot in de bovenhoek en sleepte daarmee een verlenging uit het vuur, hoewel het ook nog kansen kreeg om binnen negentig minuten door te stoten naar de finale.

Europa League-specialist Sevilla wist in de vijfde minuut van de verlenging de leiding te nemen. Erik Lamela kopte de Spaanse formatie naar 2-1 en dat bleek voldoende voor het bereiken van de finale. Scheidsrechter Danny Makkelie gaf in de slotfase nog wel een tweede gele kaart aan Sevilla-speler Marcus Acuña wegens tijdrekken.

Scoreverloop: 0-1 (65′) D. Vlahovic, 1-1 (71′) Suso, 2-1 (95′) E. Lamela

AS Roma maakt het karwei af

AS Roma maakt zich op voor de tweede Europese finale op rij. Na de Conference League-finale van vorig seizoen (1-0 zege op Feyenoord) werd donderdagavond de eindstrijd van de Europa League bereikt. Een 0-0 gelijkspel bij Bayer Leverkusen volstond na de 1-0 zege in Stadio Olimpico.

Het spelbeeld zal weinig mensen hebben verrast. Roma trok zich terug en liet Leverkusen, met spelers als Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong, het spel maken. Dat leidde wel tot grote kansen in de eerste helft, maar doelman Rui Patrício hield zijn doel schoon. Daarbij had de Portugees de mazzel dat Moussa Diaby de lat raakte namens de Bundesliga-formatie.

Leverkusen bleef in de tweede helft op jacht naar de openingstreffer en daarmee een verlenging. De Roma-defensie werd behoorlijk op de proef gesteld, maar wist de storm te overleven en dus mag trainer José Mourinho zich andermaal opmaken voor een Europese finale. Voor Georginio Wijnaldum lonkt zodoende een mooi toetje van dit voetbalseizoen.

Wint Man City met 3-1 van Inter in de CL-finale?