‘Sensationele terugkeer voor Donyell Malen’

Foto: ‘Sensationele terugkeer voor Donyell Malen’

Donyell Malen lijkt komende zomer Borussia Dortmund achter zich te gaan laten. De spits van de Duitse topclub verkeert in een uitstekende vorm, maar zou mogen vertrekken bij BVB, dat daardoor meer financiële mogelijkheden krijgt om de selectie te renoveren. Voor de Oranje-international is in ieder geval volop belangstelling.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Mogelijke Arsenal-terugkeer voor Malen

Voetbal International schetst dat er vooral vanuit de Premier League belangstelling is en dat een aantal topclubs wel baat zouden kunnen hebben bij de komst van Malen. “Een terugkeer naar Arsenal lijkt ook niet uitgesloten voor Malen”, stelt het weekblad. “Van zijn zestiende tot zijn achttiende speelde hij twee seizoenen in de Londense jeugdopleiding. Net als Liverpool heeft manager Mikel Arteta op zijn voorste posities een zwak voor dynamische ‘twijfelaars’. Beweeglijke aanvallers die op meerdere posities en in meerdere rollen uit de voeten kunnen.”

Volgens Voetbal International heeft Arsenal nu wel baat bij slagkracht en daarom zou de 25-jarige Malen goed in het plaatje passen. “Vorig seizoen moest spelverdeler Martin Ødegaard nog gedeeld clubtopscorer worden in de Premier League, dit seizoen heeft vooralsnog alleen vleugelflitser Bukayo Saka de grens van de dubbele cijfers geslecht. Malens vermogen om ook in de tegenstoot dodelijk te zijn, lijkt op papier mooi aan te sluiten op de creatieve passing van Ødegaard en de explosieve vooracties van Saka en Gabriel Martinelli.”

Speeltijd voor Malen bij Tottenham Hotspur

Arsenal is echter niet de enige optie die het weekblad ziet voor de oud-speler van Ajax en PSV, want ook Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur worden genoemd als optie. Laatstgenoemde club zou ook een goede optie zijn volgens Voetbal International, gezien de kans op speeltijd daar groter lijkt. “Hoewel het vertoonde veldspel van Spurs onder leiding van nieuwe manager Ange Postecoglou al tot flink wat optimisme mag leiden, is het duidelijk dat Tottenham voorin nog wat extra slagkracht nodig heeft. Heung-Min Son is nog altijd een superster, terwijl ook Dejan Kulusevski verzekerd lijkt van een basisplek. Op de derde aanvallende positie bij de Noord-Londenaren is het dit seizoen stuivertje wisselen tussen Richarlison, Brennan Johnson en de gehuurde Timo Werner. Een categorie spelers waar Malen de concurrentiestrijd mee moet durven aangaan.”

Naar welke club moet Malen gaan?

  • Liverpool
  • Manchester United
  • Arsenal
  • Tottenham Hotspur
1135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:32
10+
Na blauwtje is Bayern nóg meer onder indruk van droomkandidaat
14:11
2+
Hofs blijft optimistisch tijdens crisis: “Iedereen staat achter de club”
14:00
33+
Schreuder voor Slot, PROMOTIE voor Kroes | Twee Viertje met Aad #80
13:48
392+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
13:33
378+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
13:16
307+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
13:00
286+
‘Slot neemt Feyenoord-verdediger mee naar Liverpool’
12:45
49+
Slot gewaarschuwd voor Ten Hag-scenario
12:30
192+
‘Barcelona meldt zich met 70 miljoen bij Slot’
12:15
305+
‘Koeman passeert Oranje-lichtgewicht’
12:00
102+
Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans
11:55
119+
Hartverwarmend gebaar Steven Berghuis
11:40
8294+
‘Vier Eredivisie-clubs op omvallen’
11:25
281+
Van Persie doet onthulling over bizarre WK-wereldgoal
11:11
315+
‘Ajax wijst ‘bleu’ tweetal af’
10:53
310+
‘Ajax zet streep door Ten Hag’
10:35
979+
‘Verrassende transferwending voor Mats Wieffer’
10:20
87+
Derksen en Driessen oneens over Ten Hag: “Velt eigen doodvonnis”
10:00
28+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
09:50
444+
Ajax krijgt NEC-waarschuwing: “Van AZ kunnen we zeker winnen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie