Schreuder: “Zij starten zeker niet”

Foto: Schreuder: “Zij starten zeker niet”

Trainer Alfred Schreuder is blij dat de ziekenboeg van Ajax langzaamaan leegloopt. Tegen FC Twente kan nog niet iedereen starten.

“Het gaat een stuk beter. We hebben goed nieuws te melden, want de jongens hebben allemaal buiten kunnen trainen”, vertelde Schreuder vrijdag aan Ajax TV. “Nog niet allemaal met de groep, maar ze zijn wel op het veld geweest. Vandaag hopen we dat iedereen weer kan meetrainen met de groep en dan moeten we kijken hoe ze ervoor staan.”

Een aantal Ajacieden trainde vrijdag met de groep mee, maar benadrukt Schreuder: “Een aantal jongens is langdurig ziek geweest en kan zeker niet starten. We hebben ook een aantal jongens dat maar één of twee dagen ziek is geweest. Als zij de training doorkomen, denk ik dat zij morgen kunnen starten.”

Géén basisplaats Bergwijn

Steven Bergwijn zal volgens Schreuder niet starten. “Steven is het meest ziek van iedereen geweest. Het zou mooi zijn als hij er weer bij kan zijn.” Ook Mohammed Kudus werd zwaar getroffen. “Hij gaat als het goed is vandaag voor het eerst met de groep meetrainen. Zoals we het gisteren zagen, oogt hij behoorlijk oké.”

Over Brian Brobbey, die niet meetrainde, is Schreuder wél hoopvol. “Ik heb Brian net nog even gesproken en hij denkt dat het normaal gesproken geen probleem moet zijn. Maar we zullen het vandaag nog moeten afwachten.”

Wint Ajax met 2-1 van FC Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Ajax dit duel winnen?

  • Ja
  • Nee
774+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie