Schreuder blijft positief ondanks misstap: “De ballen gaan er heus wel een keer in”

Foto: Schreuder blijft positief ondanks misstap: “De ballen gaan er heus wel een keer in”

Ajax kreeg woensdagavond een nieuwe tik te verwerken met de 2-2 thuis tegen Vitesse. Trainer Alfred Schreuder toonde zich na afloop meer tevreden over het spel dan tegen PSV, maar zag ook minder goede punten.

De Amsterdammers creëerden in de Johan Cruijff Arena velen kansen. Daarbij werd onder meer vier keer het aluminium geraakt. “Gek, als je zoveel kansen creëert dat het maar 2-2 wordt”, reageerde Schreuder bij ESPN. “Ze doen er alles aan, uiteindelijk gaan de ballen er heus wel een keer in. Je moet je daaraan vasthouden. Ik zie dat dit team volop in ontwikkeling is. Qua voetbal is het een groot verschil met zondag.”

Defensief viel er echter veel aan te merken op de hoofdstedelingen. “Bij de eerste goal verdedigen we heel knullig, de tweede vind ik zorgwekkend. Daar mag niemand vrij staan, en dat gebeurt wel en het is niet voor het eerst. Als we over links aanvallen moeten we de rechterkant sluiten, vind ik een simpele afspraak. Ik denk niet dat het bewust is, maar we moeten het snel oppakken. We hebben nu denk ik veertien tegengoals, dat moeten we beter doen. Dat moet lager”, analyseerde Schreuder.

Spreekkoren

Wederom liet een groot deel van de aanhang weten een onmiddellijk vertrek van de trainer toe te juichen. “Ik maak me er geen zorgen over, het is niet aan mij. Ik loop al lang genoeg mee in de voetballerij en maak me daar geen zorgen over, ik heb het niet in de hand. Ik maak me druk over het team: ik vind dat ze een goede reactie hebben gegeven maar dat je niet wint is zeer teleurstellend”, besloot Schreuder.

Snap je deze uitleg?

  • Ja, zeker wel
  • Niet bepaald
562+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie