Schotland frustreert Engeland in burenruzie

Foto: Schotland frustreert Engeland in burenruzie

De burenruzie tussen Engeland en Schotland heeft vrijdagavond geen winnaar opgeleverd. Op Wembley werd er ondanks kansen aan weerszijden niet gescoord: 0-0.

Engeland begon succesvol aan het EK door met 1-0 te winnen van Kroatië, waar Schotland een valse start beleefde door met 0-2 te verliezen van Tsjechië. De formatie van bondscoach Gareth Southgate wist dat het een grote slag kon slaan door opnieuw te winnen, maar de paal stond een snelle 1-0 in de weg. John Stones knikte een hoekschop op de paal.

Engeland liet meer kansen onbenut, via oud-Vitessenaar Mason Mount bijvoorbeeld. De smaakmaker van Chelsea schoot na goed voorbereidend werk van Raheem Sterling naast. Aan de andere kant liet ook Schotland zich gelden. Stephen O’Donell zette doelman Jordan Pickford aan het werk door een flinke knal te produceren.

In de tweede helft had Engeland het behoorlijk lastig in deze iconische derby der landenteams. Lyndon Dykes zorgde bijna voor de openingstreffer, maar de aanvaller van Schotland zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Reece James. Zo lieten de Schotten meer kansrijke momenten onbenut op Wembley, dat overigens de halve finales én de finale dreigt kwijt te raken door coronabeperkingen in het Verenigd Koninkrijk.

Engeland kreeg aanvallend bar weinig voor elkaar. Southgate besloot twintig minuten voor tijd zelfs om Harry Kane te slachtofferen ten faveure van Marcus Rashford, maar ook dat zorgde niet voor een doorbraak.

Gaat Engeland ver komen?

  • Ja
  • Nee
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie