Studio Voetbal verklapt keeperskeuze Koeman: “Dat is zijn eerste keus”

Foto: Studio Voetbal verklapt keeperskeuze Koeman: “Dat is zijn eerste keus”

Mark Flekken mocht tegen Schotland onder de lat beginnen bij het Nederlands elftal en liet in de 4-0 overwinning een solide indruk achter. Toch denkt voetbalverslaggever Jeroen Stekelenburg dat Ronald Koeman voor een andere keeper gaat kiezen op het EK. Dinsdag tegen Duitsland mag Bart Verbruggen zijn kunsten laten zien en Stekelenburg verwacht dat de keuzeheer van Oranje in hem de eerste doelman ziet.

Studio Voetbal kent keeperskeuze Koeman

“Ik heb alle persmomenten met Koeman de afgelopen weken meegemaakt. Ergens zei Koeman dat hij in zijn hoofd wel heeft zitten wie de eerste doelman gaat zijn op het EK. En dat wordt Bart Verbruggen”, is Stekelenburg stellig aan tafel bij Studio Voetbal. Volgens de Oranje-volger liet Koeman Flekken bewust spelen tegen Schotland, nadat de doelman een mindere wedstrijd had gespeeld tegen Ierland. “Flekken was in zijn laatste interland heel ongelukkig. Als je hem meeneemt naar het EK en hij moet opeens invallen, dan zou die wedstrijd tegen Ierland de laatste smaak zijn die Flekken aan het Nederlands elftal overgehouden zou hebben. In denk dat je zijn basisplaats van afgelopen vrijdag in dat licht moet zien.”

“Tegen Duitsland gaat Koeman met Verbruggen spelen en ik heb het idee dat dat zijn eerste keus gaat zijn, omdat Bijlow niet beschikbaar is”, vervolgt Stekelenburg. “Ze hebben vertrouwen in Bart Verbruggen en die heeft het ook gewoon goed gedaan in de wedstrijden die hij heeft gespeeld.”

Van der Vaart en Van Hooijdonk zien open keepersstrijd bij Oranje

Rafael van der Vaart denkt dat de keeperspositie juist nog open ligt. “Ik denk dat de strijd wat betreft de keepers nog wel open is, zeker na deze wedstrijd.” Pierre van Hooijdonk zou het juist niet verbazen als Flekken onder de lat staat in Duitsland. “Ik denk dat Koeman al wel een keuze heeft gemaakt. Ik denk dat dit voor Flekken een heel belangrijke wedstrijd was, waarin hij nog één keer de kans kreeg om voor het EK zijn visitekaartje af te geven en een plek in de selectie af te dwingen. En dat is gelukt, denk ik.”

Wie moet er op doel tijdens het EK?

  • Flekken
  • Verbruggen
  • Bijlow
  • Bizot
  • Noppert
252+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie