Ronaldo doet bij Portugal historische uitspraak

Foto: Ronaldo doet bij Portugal historische uitspraak

Cristiano Ronaldo geniet ervan om weer bij de selectie van Portugal te zitten. De aanvaller weet zeker dat hij nog altijd van waarde kan zijn voor zijn land, zo vertelt hij op de persconferentie. Daarnaast gaat hij in op zijn ervaringen in Saoedi-Arabië.

Groei van competitie Saoedi-Arabië

Onder leiding van Erik ten Hag kwam Ronaldo bij Manchester United dit seizoen amper aan de bak, waardoor hij in de winterstop besloot om een andere uitdaging aan te gaan. De Portugees tekende daarom een contract in Saoedi-Arabië waar hij voor Al-Nassr uitkomt. Volgens Ronaldo is het echter allerminst een stap terug.

De voetballer merkt namelijk dat het niveau van de voetbalcompetitie steeds verder omhoog gaat, wat ervoor moet zorgen dat het binnen een aantal jaren zelfs tot de beste landen ter wereld behoort. “Saudische voetballers hebben andere kwaliteiten. Ik denk dat het over een jaar of vijf de vierde of vijfde competitie van de wereld is. En ik speel en scoor daar.”

Vertrouwen in Portugal

Zijn rol bij Portugal blijft volgens Ronaldo onveranderd. De laatste dagen was hij al druk in de weer om zijn medespelers te helpen en de samenhang van het team te verbeteren. Hij kreeg daarbij voor het eerst te maken met bondscoach Roberto Martínez, die na een mislukt Europees kampioenschap vertrok bij België en een contract tekende bij Portugal.

Ronaldo wil de komende interlandperiode opnieuw alles geven, zo benadrukt hij. “Ik heb moeilijkheden meegemaakt, maar wilde de handdoek niet in de ring gooien. Ik kwam situaties tegen die ik nog niet eerder meegemaakt had. Gelukkig rekent de bondscoach nog op mij. En dat doet me goed, want dit is mijn thuis.”

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie