Rodri gaat volledig over de schreef en pakt direct rood in zege Man City

Manchester City heeft zaterdagmiddag tamelijk eenvoudig afgerekend met Nottingham Forest. In het Etihad Stadium werd er met 2-0 gezegevierd, daar kon ook Notts-basisspeler Ibrahim Sangaré niets meer aan doen.

Ibrahim Sangaré en co onderuit tegen tienkoppige Citizens

Het verschil was in Manchester al binnen veertien minuten gemaakt. De openingstreffer kwam van Phil Foden in minuut zeven, en precies zeven minuten later scoorden de gastheren andermaal (Erling Haaland). Vervolgens ontaardde zich een vrij vervelende wedstrijd, met meer gele kaarten dan grote doelkansen. Ook Pep Guardiola kreeg nog een prent (commentaar op de leiding).

Vlak na rust viel ook de eerste rode kaart te noteren: City-sterspeler Rodri liet zich volledig gaan tegenover een fel druk zettende Morgan Gibbs-White. Rodri pakte laatstgenoemde bij de keel, tot twee keer toe zelfs, en moest dus met direct rood inrukken. De Spanjaard zal nu op zeker de kraker tegen Arsenal gaan missen. Gescoord werd er niet meer.