Roda JC in gesprek met aanvaller Mario Engels over terugkeer

Foto: Roda JC in gesprek met aanvaller Mario Engels over terugkeer

Keuken Kampioen Divisionist Roda JC is in gesprek met aanvaller Mario Engels (29) als versterking voor het komende seizoen. Dat bevestigen bronnen binnen de Limburgse club tegenover SoccerNews.nl. De Duitse ex-Sparta-spits, die nu nog bij het Japanse Tokyo Verdy speelt, zou daardoor kunnen gaan terugkeren in Kerkrade.

Duitse spits was in verleden zeer succesvol bij Roda JC en keert mogelijk terug bij Limburgse club

Engels, die volgens ingewijden niet onwelwillend tegenover een overgang naar het Parkstad Limburg Stadion staat, was enkele jaren geleden zeer succesvol bij Roda JC. Toen maakte de spits in de KKD in 63 duels voor de geelzwarte Limburgse club 27 doelpunten en leverde veertien assists af.

Na twee seizoenen Roda JC stapte de zoon van voormalig Duits international én WK-finalist Stephan Engels medio 2019 over naar SV Sandhausen, dat op dat moment uitkwam in de sterk bezette Tweede Bundesliga. In het najaar van 2020 haalde Sparta hem naar Het Kasteel en dus terug naar Nederland.

Cultheld bij Sparta

In Rotterdam groeide Mario Engels, vooral vanwege zijn werklust, uit tot een cultheld. Onder trainer Maurice Steijn kwam hij later echter niet veel aan spelen toe, waarna de rechtspoot besloot om zijn heil elders te gaan zoeken en begin dit jaar over te stappen naar de Japanse tweededivisionist Tokyo Verdy.

Hier was hij tot nu toe in veertien wedstrijden actief, maar tot scoren kwam de aanvaller niet. Mario Engels speelde in het verre verleden ook nog in de jeugdafdeling en het tweede elftal van Bundesligaclub 1. FC Köln, waarna hij overstapte naar FSV Frankfurt in zijn vaderland.

Volgend station was het Poolse Slask Wroclaw en in medio 2017 stapte hij over naar Roda JC. Die club wordt nu mogelijk wederom zijn nieuwe sportieve werkgever. Roda JC haalde eerder als Wesley Spieringhs, Rodney Kongolo, Jordy Steins en Matisse Didden als versterkingen binnen.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie