Regragui: ‘Hadden een penalty moeten krijgen’

Foto: Regragui: ‘Hadden een penalty moeten krijgen’

Bondscoach Walid Regragui van Marokko vindt dat de arbitrage zijn land heeft benadeeld in de halve finale tegen Frankrijk. De Marokkaanse bond diende ook een klacht in tegen de beslissingen van de Mexicaanse arbiter César Arturo Ramos, maar Regragui verwacht niet dat er nog wat gaat veranderen aan de uitkomst van de wedstrijd tegen Frankrijk.

Op de persconferentie voorafgaand aan de troostfinale tegen Kroatië herinnerde Regragui de aanwezige media eraan dat Frankrijk precies hetzelfde deed tegen Tunesië. De Franse bond klaagde toen ook over de arbitrage. Alle bonden hebben het recht om dat te doen. Dat neemt niets weg van de prestaties van Frankrijk en van de overwinning. Maar als er fouten worden gemaakt door de arbitrage, is het belangrijk om daar iets van te zeggen.”

Strafschop Marokko

Bij Marokko was men met name boos om het voorval tussen Soufiane Boufal en Théo Hernandez in het strafschopgebied van de Fransen. Waar Boufal dacht aan penalty kreeg hij juist de overtreding tegen en een gele kaart. Een beslissing waar Regragui zijn twijfels bij had. “Hadden we ons gekwalificeerd voor de finale als Boufal een strafschop had gekregen? Geen idee, niemand weet dat. Frankrijk wilde de punten tegen Tunesië niet verliezen en diende daarom ook een klacht in. In liefde en oorlog is alles geoorloofd.”

De bondscoach van de Leeuwen van de Atlas begrijpt wel dat er niets gaat veranderen. “We wensen de Fransen het beste in de finale. Maar we zijn van mening dat we een penalty hadden verdiend en dat Soufiane die gele kaart niet had moeten krijgen.”

Had Marokko recht op een strafschop?

  • Ja, dat was een strafschop
  • Nee, er was niks aan de hand
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie