Qatar: ‘Mooie kans om tegen Nederland te spelen’

Foto: Qatar: ‘Mooie kans om tegen Nederland te spelen’

Qatar verloor ook het tweede groepsduel in eigen land, met 1-3 van Senegal. Uitschakeling is inmiddels al zeker, bondscoach Félix Sánchez hoopt dat zijn spelers tegen Oranje dinsdag er wel vol voor gaan om de eer enigszins aan zichzelf te behouden.

Het is voor het eerst in de historie van het WK dat het organiserende land al na twee duels uitgeschakeld is. “We weten hoe zwaar deze competitie is. We wilden ver komen, maar we hebben wat beperkingen binnen ons land”, reageert Sánchez, geciteerd door Voetbal International. “Qatar is een klein land en we hebben geen topcompetitie, maar we hebben ons best gedaan. Het doel was om goed te spelen en een goed WK te organiseren. We wilden laten zien wat we op het veld kunnen.”

Deels tevreden

“De meeste tegenstanders zijn verder dan wij, maar de spelers hebben het goed gedaan. We slaagden er op sommige momenten in om ons te meten met de tegenstander”, vervolgt de Spanjaard. “Dit is ons eerste WK. Als we nog een keer kunnen meedoen, zou dat mooi zijn.”

“We hebben nog een heel zware wedstrijd voor de boeg. We willen competitief zijn. Een wedstrijd tegen Nederland is een mooie kans die we niet kunnen laten lopen. Ons doel is om een goede wedstrijd te spelen. We treffen een land dat hoopt ver te komen op het WK. Hier in Qatar zal het voetbal zich blijven ontwikkelen”, aldus Sánchez tot slot.

Komt Qatar tot scoren tegen Nederland?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Qatar is de slechtste WK deelnemer ooit

  • Eens
  • Oneens
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie