PSV-tweetal optimistisch na slijtageslag: ‘Alles nog in eigen hand’

Foto: PSV-tweetal optimistisch na slijtageslag: ‘Alles nog in eigen hand’

Joey Veerman is tevreden met het gelijke spel van PSV op bezoek bij RC Lens. De middenvelder ziet daardoor nog volop perspectief voor PSV in Groep B van de Champions League, al erkent Veerman ook dat de Eindhovenaren het zwaar hadden tegen de fysiek sterke Fransen.

Kansen voor PSV

Voor de camera van RTL 7 vertelt Veerman dat hij het gevoel had dat er nog wel meer in had gezeten voor PSV. “Na de 1-1 zijn we nog heel dichtbij met die vrije trap van mij en kopballen van Ramalho en Luuk.” In de tweede helft zag Veerman wel dat het lastiger werd. “Vooral in de tweede helft was het wel een soort zwembad. Wij probeerden een aanval op te zetten en zij kwamen er elke keer goed uit op de counter. Maar je weet dat dit soort wedstrijden lastig zijn. We zitten er nog volop in.”

Volgens Veerman is het belangrijk voor PSV om in de thuiswedstrijd meer in beweging te komen tegen de fysiek sterke Fransen. “Ze hadden een beer achterin staan. Als je kopduels van Luuk wint, dan ben je een aardige kopper. Die rechtsback was op de brommer. Zij zitten er natuurlijk kort op. Als we iets meer in beweging hadden gekomen voetballend, dan hadden we hier meer kunnen doen.”

Lastig voetballen voor PSV

Ook Johan Bakayoko zag dat het lastig voetballen was tegen de fysiek sterke Franse ploeg. “Het was een lastige wedstrijd, ze brengen heel veel intensiteit.” Daarnaast kon de buitenspeler er maar moeilijk in komen, al had hij daar wel een verklaring voor. “Ze stopten het spel vaak met kleine overtredingen. Het ging niet zo vloeiend als we gewend zijn. Ik kreeg weinig ballen. Die wedstrijden zitten er ooit tussen.” Toch ziet Bakayoko net als Veerman voor PSV in de resterende wedstrijden. “We hebben alles nog in eigen handen.”

Gaat PSV door in de Champions League?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie