PSV: kwaliteitsbeklag uit den Bo(s)ze

Foto: PSV: kwaliteitsbeklag uit den Bo(s)ze

De transferstorm is in Eindhoven inmiddels ook gaan liggen. Daarnaast is er met de zege op RKC weer een klein hoofdstukje bijgeschreven aan de actuele successtory die PSV op dit moment beleeft. Hoe staat de selectie van Peter Bosz met alle nieuwelingen er voor, nu de miljoenen binnenstromen maar óók uitgegeven zijn? Aanvallend heeft de trainer een snoepwinkel waar hij uit kan kiezen, waardoor daarover (be)klagen zeker voorlopig niet meer op zijn plaats is.

Technisch directeur Earnest Stewart heeft bij PSV duidelijk geïnvesteerd in kwaliteit

Plots dook er enige tijd geleden ergens een berichtje in de media op dat PSV in onderhandeling zou zijn met Jerdy Schouten. De middenvelder speelde in het verleden voor onder meer Excelsior, ADO Den Haag en Telstar, maar kreeg op een gegeven moment een kans om zich te gaan bewijzen in de prestigieuze Serie A.

Jerdy Schouten naar de Serie A? Juist ja, en de rest is inmiddels geschiedenis. De rossige controleur groeide bij Bologna knap uit tot een vaste kracht en drentelde vrij geruisloos door het verdere verloop van zijn loopbaan heen. Schouten was in Italië gekomen en had anderen weten te verbazen door zich vrij gemakkelijk aan te passen aan het topvoetbal aldaar.

Toch kon hij opmerkelijk genoeg een lokroep vanuit Eindhoven niet weerstaan tijdens de afgelopen transferperiode. PSV met trainer Bosz wilde hem graag hebben. Schouten zei ‘ja’. Omdat hij Champions League wilde spelen én om andere prijzen als het kampioenschap. En zo geschiedde, zeker voor wat dat eerste betreft. De middenvelder (soms verdediger) is een regelrechte versterking, broodnodig na het late vertrek van Ibrahim Sangaré naar Nottingham Forest. Een transfer die aan de andere kant wél tientallen miljoenen euro in het PSV-laatje terugbrengt.

Tillman

Als PSV-fans in het afgelopen jaar de naam van Malik Tillman rond hoorden zingen, voelden zij nog immer een vorm van teleurstelling door hun lijf gieren. Het was immers deze Duitse Amerikaan geweest die de Eindhovense club vorig seizoen namens zijn toenmalige werkgever Rangers FC – mede – uit de voorronde van de Champions League knikkerde.

Hoe anders is dat nu: Tillman is inmiddels verhuurd door eigenaar Bayern München aan PSV. Aanvallend gezien kan hij zeker een aanwinst gaan zijn voor de Bosz-formatie, al is het nog maar de vraag of een basisplek er voor hem op korte termijn gaat inzitten. Daarvoor zal hij zeker moeten knokken.

Datzelfde geldt voor andere nieuwkomer in Brabant Ricardo Pepi. Overgenomen van het naar de Keuken Kampioen Divisie gedegradeerde FC Groningen. Deze altijd hardwerkende Amerikaanse aanvaller heeft onmiskenbaar talent, maar ook te maken met ervaren rot Luuk de Jong als één van zijn concurrenten.

Topvoorhoede

Die zorgen lijkt de bij Club Brugge voor ettelijke miljoenen weggekochte Noa Lang zich zeker niet te hoeven maken. Zijn plekje is aan de linkerflank van de PSV-inval door Peter Bosz ingeruimd. Dat valt goed te begrijpen, want de vleugelaanvaller brengt creativiteit én scorend vermogen in het elftal.

Daarvan zal PSV in de nabije toekomst zeker nog gaan profiteren. Mocht Lang zijn soms excentrieke gedrag in toom houden, dan ligt er na verloop van tijd misschien nog wel een stapje hoger in het Europese voetbal in het verschiet. Maar eerst doelpunten in Eindhoven, dát willen ze daar van de kleine krullenbol zien.

De teruggekeerde Hirving Lozano heeft eigenlijk diezelfde opdracht, maar dan vanaf de rechterkant van de PSV-frontlinie. De Mexicaan werd jaren geleden in Brabant een grote(re) kerel als voetballer, waarna hij naar Napoli vertrok. 120 wedstrijden, 23 doelpunten en 14 assists verder, aardige cijfers, heeft de rechtsbuiten nu echter gekozen om onder Peter Bosz te gaan voetballen.

Chucky is back

Een stunt van technische baas Earnest Stewart om hem binnen te hengelen. Lozano heeft iets ongrijpbaars, net zoals collega-Lang, maar kan heel goed voetballen. De Eindhovense club sorteerde met het starten met de onderhandelingen met Chucky in een eerder stadium stiekem al voor op een eventueel vertrek van Johan Bakayoko. De Belg vertrok uiteindelijk echter niet.

Waardoor Bosz, die het klagen over aanwezige kwaliteit in de onderste la kan wegstoppen, in zijn aanvalstactiek nóg meer te kiezen heeft. Verdedigend zorgde technisch directeur Stewart ook nog dat hij zijn hoofdtrainer een extra impuls kon verzorgen. De Duitser Armel Bella-Kotchap (21) is afkomstig van het Engelse Southampton waar hij al behoorlijk wat ervaring heeft opgedaan. Eerder kwam al Sergiño Dest, qua voetbalkwaliteiten zeker ook geen kleine jongen.

PSV zet met alle aanwinsten – de aankopen hebben dik 45 miljoen euro gekost, naast een aantal gehuurde spelers – in ieder geval de aanval op onder meer regerend landskampioen Feyenoord in mét zijn eigen aanval(lers). Want daar hebben de Eindhovenaren qua keuze zeker niet over te klagen. Zo was tijdens het laatste competitieduel bij RKC ook weer duidelijk te zien tijdens de 0-4 zege.

Coming man

Eén van de belangrijkste spelers op dit moment is zeker Ismael Saibari. De Marokkaanse Belg ontwikkelt zich uitstekend, bleek ook weer tijdens de makkelijke zege in Waalwijk. Wanneer de Eindhovense trein écht op stoom is, dan zijn er maar weinig ploegen in Nederland die kúnnen zorgen voor een stopteken. Maar dan is het natuurlijk wel zaak dat er geen sprake moet zijn van enige onderschatting of gemakzucht omdat het op dit moment allemaal crescendo gaat op Sportcomplex De Herdgang.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:15
0+
Opsteker voor De Ligt in aanloop naar Real Madrid-uit
21:45
51+
Doorbraak in Vitesse-soap, KNVB neemt Parrey-besluit
21:30
127+
Noa Lang doet boekje open over afwezigheid bij PSV
21:15
38+
Voormalig Oranje-international (36) stopt na dit seizoen met voetballen
20:46
24+
FC Twente verlengt definitief met Joseph Oosting
20:27
13+
Paris Saint-Germain start met twee wijzigingen aan allesbepalende halve finale tegen Dortmund
20:15
84+
‘Bayern neemt groot Ten Hag-besluit’
19:58
398+
VI komt met update over Schreuder en Feyenoord
19:35
231+
‘Details over Madrid-transfer Mbappé bekend’
19:15
185+
‘Vitesse valt mogelijk in Midden-Oosterse handen’
18:50
230+
Ajax troeft Duitse clubs af en haalt talentvolle keeper naar Amsterdam
18:30
34+
Op deze opmerkelijke plek vierde Löw de wereldtitel
18:10
149+
Benefietwedstrijd in teken van Vitesse-crowdfunding
17:50
18+
Thiago Silva (39) nog altijd niet versleten en keert terug naar jeugdliefde
17:30
145+
‘Antwerp zet NEC een hak’
17:10
106+
Ook kritiek op Ten Hag vanuit Nederlandse hoek: “Het klopt van geen kant”
17:00
132+
Ajax maakt zich BELACHELIJK met terugkeer Kroes | Stalen Snor #56
16:50
55+
Opsteker voor Excelsior tijdens spannend seizoensslot
16:30
61+
Nottingham Forest moet voor degradatie vrezen door puntenaftrek
16:10
158+
‘Scouts en PSV en Ajax reizen af naar topwedstrijd in België’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie