PSG wacht op Messi: ‘Heeft Frankrijk niet belachelijk gemaakt’

Foto: PSG wacht op Messi: ‘Heeft Frankrijk niet belachelijk gemaakt’

Lionel Messi sluit in het nieuwe jaar weer aan bij Paris Saint-Germain. Dat heeft PSG-trainer Christophe Galtier bevestigt op de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen Strasbourg. De WK-winnaar heeft langer vrij gekregen en mist daardoor de komende twee competitieduels van PSG.

Volgens Galtier is per individuele WK-ganger bekeken en besproken wanneer diegene moest terugkeren bij PSG. “Iedereen is teruggekeerd op de dag die voor hem is bepaald.” Messi mag dan wel ontbreken, maar Kylian Mbappé en Neymar zijn inmiddels al wel weer terug. “Ze zijn beschikbaar voor de wedstrijd van morgen. Neymar, Marquinhos en de Spaanse spelers hebben twaalf dagen vrij gehad. We hebben het per individu bekeken.”

Dat Messi later terugkeert is volgens Galtier niet meer dan logisch. “Leo heeft een mooi WK achter de rug. Hij is teruggegaan naar Argentinië en we hebben hem vrijaf gegeven tot en met 1 januari. Hij zal zich op 2 of 3 januari bij ons voegen en dan weer meedoen.”

Martínez en Mbappé

Na afloop van het WK was er veel te doen om de Argentijnse doelman Emiliano Martínez, die Mbappé te kijk zette tijdens het vieren van de wereldtitel. Galtier wilde er niet al teveel woorden aan vuil houden en is bovendien van mening dat Messi niet als boeman gezien moet worden. “Wat ik zag in de finale, is belangrijker. Ik zag Kylian en Leo elkaar de hand schudden. Er was veel wederzijds respect. Kylian heeft zich voorbeeldig opgesteld en deelde felicitaties uit aan Leo en de Argentijnse bondscoach. Het was niet Leo die Frankrijk belachelijk heeft gemaakt, we moeten hem erbuiten laten. Het gedrag van de keeper is iets van de keeper.”

Denk jij dat PSG de Champions League gaat winnen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
952+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie