PSG verliest afscheidsduel Messi en Ramos

Paris Saint-Germain heeft het seizoen met een tegenvallend resultaat afgesloten. De Franse kampioen verloor voor eigen publiek met 2-3 van Clermont Foot.

Clermont Foot wint in Parijs

Het duel met Clermont Foot stond vooral in het teken van afscheid nemen. PSG kondigde vrijdag het vertrek van Sergio Ramos aan, waar vlak voor de wedstrijd bekend werd dat ook Lionel Messi definitief vertrekt. De Argentijn, die net als zijn Spaanse teamgenoot een aflopend contract heeft, werd tijdens de warming-up uitgefloten door fans van de Parijzenaars.

Grejohn Kyei dacht de bezoekers al vroeg op voorsprong te zetten, maar er werd een streep gezet door diens treffer. De PSG-sterren namen vervolgens de overhand met een 2-0 voorsprong als resultaat. Ramos bekroonde zijn afscheidswedstrijd met de openingstreffer en de man in vorm, Kylian Mbappé, wist de marge al na 21 minuten te verdubbelen door een strafschop doeltreffend af te werken.

Bezoekers draaien wedstrijd om

Nog voor rust ging het mis aan PSG-zijde. Johan Gastien en Mehdi Zeffane zorgden voor een 2-2 ruststand. Tussendoor had Kyei al voor de gelijkmaker kunnen zorgen, maar de spits van Clermont Foot slaagde er niet in om de toegekende strafschop te benutten. De maker van het afgekeurde openingsdoelpunt beleefde zodoende een pijnlijke eerste helft in het Parc des Princes.

Het werd uiteindelijk toch de avond van Kyei, die in de tweede helft de 2-3 opeiste. Aan de andere kant liet Messi na om zijn afscheid te bekronen met een doelpunt. Na goed voorbereidend werk van Mbappé schoot hij in kansrijke positie over.

Scoreverloop: 1-0 (16′) S. Ramos, 2-0 (21′) K. Mbappé (strafschop), 2-1 (24′) J. Gastien, 2-2 (45′) M. Zeffane, 2-3 (63′) G. Kyei