‘Promes blijft weg uit Nederland’

Foto: ‘Promes blijft weg uit Nederland’

Quincy Promes heeft aanstaande vrijdag een rechtszaak voorkomen, maar blijft weg uit Nederland. Zijn advocaat Robert Malewicz laat weten dat het risico te groot is.

De aanvaller wordt in Nederland verdacht van poging tot moord en zal daarom, wanneer hij voet zet op Nederlandse bodem, gearresteerd worden door de politie. In De Telegraaf stelt zijn advocaat dat het daarom een te groot risico is de rechtszaak bij te wonen.

Promes staat op dit moment onder contract bij Spartak Moskou. Zijn advocaat stelt dat een arrestatie verregaande gevolgen kan hebben voor de voetballer.

“En we zijn er in de onderhandelingen met het Openbaar Ministerie niet uitgekomen. Zij willen hem aanhouden als hij naar Nederland komt en hoewel wij denken dat we snel kunnen aantonen dat dat onterecht is, loopt hij dan de kans vast te zitten voor een langere tijd. Minstens voor een aantal weken. Dan komt hij zijn verplichtingen richting Spartak niet na en dat kan hem zijn contract kosten”, zei Malewicz in de krant.

De advocaat noemt contractuele verplichtingen met de club echter wel als de belangrijkste reden van Promes’ afwezigheid. De 31-jarige linksbuiten ligt in Nederland onder vuur, maar is in Rusland een belangrijke speler. Met achttien doelpunten en negen assists in 25 wedstrijden is hij van grote waarde voor zijn club.

In Nederland wordt Promes ervan verdacht op een familiefeest zijn neef met een mes aangevallen te hebben. Dat zou de aanvaller in latere telefoongesprekken hebben toegegeven. Sinds dat moment ligt de aanvaller onder vuur, vertrok hij bij Ajax en keerde Promes terug bij Spartak Moskou.

AZ Alkmaar
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 maart 2023 13:29.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie