Valentijn Driessen velt oordeel over Brenet-besluit FC Twente

Foto: Valentijn Driessen velt oordeel over Brenet-besluit FC Twente

Joshua Brenet zal niet meer in actie komen voor FC Twente. De verdediger kreeg recentelijk een veroordeling tot een maand gevangenisstraf. Twente besloot daarop over te gaan tot directe ontbinding van het contract, dat al aan het einde van het seizoen zou aflopen. Valentijn Driessen begrijpt die beslissing, maar vraagt zich ook af of Twente zo zou gehandeld hebben als Brenet nog een langdurig contract had gehad en veel miljoenen kon opleveren.

Driessen spreekt zich uit over Brenet-besluit FC Twente

Driessen schrijft in zijn column in De Telegraaf dat hij de beslissing van Twente begrijpt. “Het is goed dat de Enschedese club geen plaats meer heeft voor de verdediger na diens veroordeling tot een maand gevangenisstraf vanwege het herhaaldelijk rijden zonder rijbewijs en het mishandelen van zijn vriendin. Normen en waarden gelden nu blijkbaar wel.”

De voetbaljournalist vraagt zich af of Twente ook zo zou hebben gehandeld als de contractsituatie van Brenet anders was geweest. “Het blijft de vraag of FC Twente het contract met Brenet zou hebben ontbonden als hij voor een miljoenenbedrag was gekocht en tot medio 2027 vast lag.”

Driessen wijst vervolgens naar een transfer die Twente in de afgelopen transferperiode afhandelde. “Hetzelfde FC Twente deed in januari nog tegen alle sanctievoorstellen in zaken met Rusland door spits Manfred Ugalde aan Spartak Moskou te verkopen. De club die Quincy Promes doodleuk de hand boven het hoofd hield na in ons land te zijn veroordeeld tot 7,5 jaar cel.”

Goed besluit van Twente om direct het contract te ontbinden?

  • Ja, absoluut
  • Nee, hadden hem gewoon tot het einde van het seizoen kunnen behouden
471+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie