Preview: de Eredivisie-topclubs hopen te herstellen van gelijke spelen

Foto: Preview: de Eredivisie-topclubs hopen te herstellen van gelijke spelen

Het WK is voorbij, de batterijen van de Eredivisieclubs zijn weer opgeladen. Waar de ene club vol in transfermodus zit, richt de andere alle pijlen alvast op dit weekend. Want de top vier van de Eredivisie komt in actie en wij lopen hun wedstrijden één voor één langs. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Ajax – FC Twente, FC Groningen – Feyenoord, Fortuna Sittard – PSV en sc Heerenveen – AZ.

Ajax – FC Twente

Ajax is niet de koploper, maar het duel met FC Twente is wel hét affiche van dit weekend. De Amsterdammers leden vorige week alweer puntverlies: 1-1 bij NEC. Dit was de vierde Eredivisiewedstrijd op rij die niet gewonnen werd na een 1-2-nederlaag tegen PSV en gelijke spelen tegen Vitesse (2-2) en FC Emmen (3-3). Hoe lang blijft Alfred Schreuder nog in het zadel bij de Amsterdammers? Want er wordt genoeg gemord onder de supporters.

Bij FC Twente draait het maar om één persoon. Gaat Ramiz Zerrouki nog weg of niet? Technisch directeur Jan Streuer laat duidelijk merken dat de kans op een vertrek van de middenvelder klein is, maar in het voetbal weet je het maar nooit. Ondertussen was FC Twente de enige club uit het linkerrijtje die vorige week wist te winnen in de Eredivisie (2-0 tegen FC Emmen), waarmee de club steeg naar plek vier.

Wedtip Ajax – FC Twente

Normaliter zou Ajax deze ontmoeting toch moeten kunnen omzetten in een overwinning. Maar met de vorm van de laatste tijd kun je daar niet meer zomaar van uit gaan. Gezien de vorm van beide teams is het echt niet ondenkbaar dat de bezoekers minimaal een punt overhouden aan dit duel. Daarom de tip: wedden op ‘FC Twente wint of speelt gelijk’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.15 bij Jack’s.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Groningen – Feyenoord

Er moet voor Dennis van der Ree weinig vertrouwen te voelen zijn bij FC Groningen. Hij kreeg een interim-aanstelling tot het einde van het seizoen nadat zo ongeveer alle andere kandidaten afzegden. En dan begon hij zijn periode ook nog eens met een 1-0-nederlaag bij Excelsior en een bekeruitschakeling in eigen huis tegen Spakenburg: 2-3. Er zijn wel eens trainers beter begonnen aan hun eerste baan.

De trainer van de tegenstander wordt in contrast alleen maar overladen met complimenten. Arne Slot heeft het goed voor elkaar en staat nog steeds eerste met Feyenoord, dat dit Eredivisieseizoen alleen verloor bij PSV (4-3). De 1-1 tegen FC Utrecht was het eerste gelijkspel na drie overwinningen op een rij. Slot noemt een titel onrealistisch, maar toch lijkt de kans op een kampioenschap steeds groter te worden.

Onze voorspelling

De thuisploeg is absoluut niet in vorm en het ontslag van Frank Wormuth lijkt tot nu toe absoluut geen positief effect te hebben. Voor deze wedstrijd lijkt het dus wel duidelijk welke ploeg gaat winnen. Groningen scoort in eigen huis bijna wel altijd. Daarom is onze voorspelling ‘Feyenoord wint en beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.15 bij Unibet.

Feyenoord wint en beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Fortuna Sittard – PSV

Fortuna Sittard verloor de laatste zes ontmoetingen met PSV en gaat dus sowieso al als underdog dit duel in. Maar het gaat de laatste tijd sowieso niet goed. In de laatste vier duels werd weliswaar gewonnen van het kwakkelende FC Groningen met 2-3, maar verder leverden deze wedstrijden nederlagen op tegen Sparta (3-1) en concurrenten als FC Emmen (0-1) en Go Ahead Eagles (0-2). Coach Julio Velásquez moet zijn team nu zien te motiveren.

Voor de bezoekers is het vooral de vraag of nog iemand gaat vertrekken. Want na de verkoop van topscorer Cody Gakpo kan ook Noni Madueke nog een lucratieve transfer maken naar een Europese topclub. Daarnaast is Ruud van Nistelrooij nog op zoek naar zijn perfecte opstelling, iets wat tegen Sparta (0-0) nog niet echt leek te lukken. In de beker werd vervolgens wel met 1-2 van die club gewonnen.

Voorspelling Fortuna Sittard – PSV

Fortuna is niet goed bezig de laatste tijd. Er moet een ommekeer komen, maar het is nog maar de vraag of PSV daarvoor een goede tegenstander is. De Eindhovenaren hebben ontegenzeggelijk genoeg kwaliteiten om dit duel ruim te winnen. Daarom is onze voorspelling ‘PSV wint met handicap -1’. Dit heeft een odd van 1.91 bij Betcity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

sc Heerenveen – AZ

Kees van Wonderen leek bij sc Heerenveen net als bij Go Ahead Eagles daarvoor een team te hebben gemaakt wat vooral defensief sterk stond. Maar tegenwoordig speelt zijn team weer wat aanvallender. En niet zonder resultaat, want de achtste plek is een nette voor Heerenveen. In de laatste drie duels pakten de Friezen zeven punten met maar één tegengoal, tegen Excelsior (0-1), SC Cambuur (2-1) en RKC Waalwijk (0-0).

AZ verloor drie keer in oktober en voegde daar een maand later nog een nederlaag aan toe. Maar sindsdien werd gewonnen van PSV (0-1), werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Vitesse en werd in de beker Excelsior in een uitduel met 1-4 verslagen. Pascal Jansen lijkt de boel aardig op de rit te hebben maar door het gelijkspel tegen Vitesse werden de Alkmaarders toch ingehaald door FC Twente.

Wedtip sc Heerenveen – AZ

Beide teams spelen prima en het is op het eerste oog lastig te voorspellen wie gaat winnen. AZ heeft zich al een aantal keer teruggeknokt na een slechter resultaat. Jansen zou dit ook in deze wedstrijd voor elkaar kunnen boksen met zijn team. Tip: wedden op ‘AZ wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.21 bij Circus.

AZ wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:13
11+
Bosz hoopt op Dest-wending en versterking
12:50
51+
Bosz reageert op uitspraken Lang: “Begrijp het best, maar…”
12:34
45+
De Telegraaf: Geelen algemeen directeur ad-interim Ajax
12:17
35+
‘Talpa-dreun voor Hélène Hendriks’
12:00
109+
PSV-feest verbloemt onvrede bij Noa Lang
11:45
21+
Perez en Van Hooijdonk in conclaaf over ‘getalenteerde’ Oranje-international
11:30
143+
Sensationele transfer voor Mauro Júnior?
11:15
52+
FC Utrecht slaat ‘slimme’ transferslag
10:58
199+
PSV-fans woedend over nieuw uitshirt: “Spuuglelijk”
10:46
197+
Lozano doet boekje open over ‘PSV-vertrek’
10:35
968+
‘Verrassende transferklapper voor Ajax’
10:16
209+
‘PSG hakt knoopt door over Xavi Simons’
10:00
1698+
Promotiekraker Groningen-Roda draait uit op ‘vriendenmoord’
09:58
89+
Frimpong deelt sneer uit aan Roma: “Waren veel aan het praten”
09:43
268+
Woerts voorspelt ‘transferdrama’ voor voetbalwereld
09:30
216+
‘Derksen-bom onder Vandaag Inside’
09:14
212+
Derksen laakt Ajax-kandidaat: “Te gek voor woorden”
08:58
165+
‘Onzichtbare’ Oranje-international imponeert: “Wordt moeilijk voor Koeman”
08:43
999+
‘Megatransfer PSV op komst’
08:25
19+
‘Oud-Ajacied betrokken bij heftig auto-ongeluk’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie