Portugal grijpt WK-ticket, Polen klopt Zweden

Foto: Portugal grijpt WK-ticket, Polen klopt Zweden

Portugal reist in november ‘gewoon’ af naar Qatar voor deelname aan het WK. In tegenstelling tot Italië liet de EK-winnaar van 2016 zich niet verrassen door Noord-Macedonië: 2-0.

Portugal werd in de reguliere kwalificatiefase op de valreep afgetroefd door Servië, waardoor het deze interlandperiode moest deelnemen aan de play-offs. Na in de halve finale te hebben afgerekend met Turkije (3-1) werd Noord-Macedonië de verrassende opponent in de finaleronde. Die ploeg verraste regerend Europees kampioen Italië door met 0-1 te winnen in Palermo.

De Portugezen waren dus gewaarschuwd voor de kracht van Noord-Macedonië. De underdog hield het dinsdag een half uur vol in Estádio do Dragão in Porto, maar daarna moest het dan toch buigen voor de klasse van de tegenstander. Op aangeven van Cristiano Ronaldo maakte zijn Manchester United-collega Bruno Fernandes de openingstreffer. In de 65ste minuut nam hij ook de 2-0 voor zijn rekening.

GOAL! Portugal (voorlopig) op weg naar het WK.. ???

Bruno Fernandes opent de score, op aangeven van Cristiano Ronaldo?#ZiggoSport #WCQ #PORMKD pic.twitter.com/FMU6bbLDy8

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) March 29, 2022

Lewandowski wijst Polen de weg

Ook Polen mag eind dit jaar deelnemen aan het WK. Tegen Zweden werd in de eerste helft niet gescoord, maar vanaf de stip wees steraanvaller Robert Lewandowski de weg naar Qatar. Piotr Zielinski schoot de Scandinavische hoop definitief aan gort door er ook nog 2-0 van te maken.

Wedden op WK-duels? Waag je gok via bet365!

Penalty Polen… en ????!! ???

Lewandowski blijft héél kalm en slaat toe vanaf de stip ?

Zweden moet dus flink aan de bak ?#ZiggoSport #WCQ #POLSWE pic.twitter.com/3TYJhXneIA

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) March 29, 2022

Gaat Portugal het WK winnen?

  • Ja
  • Nee
32+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie