Pierre van Hooijdonk verliest weddenschap en moet lappen

Foto: Pierre van Hooijdonk verliest weddenschap en moet lappen

Gisteravond vond er een bijzondere clash tussen vader en zoon Van Hooijdonk plaats: uiteindelijk was Sydney de grote winnaar, want hij schoot zijn sc Heerenveen met twee goals langs vader Pierres grote liefde en werkgever NAC Breda. Het werd 1-2, in de TOTO KNVB Beker.

Na afloop stonden ze samen voor de camera bij ESPN. Sydney, die in het verleden nog veel goals maakte voor NAC, was op zijn hoede voor de Brabanders, die in het bekertoernooi vaak konden stunten de afgelopen jaren. “We zaten totaal niet in de wedstrijd en hadden het heel lastig. Voor ons was de 1-1 een heel belangrijk moment voor rust. We wilden geen vroege tegengoal, maar die kregen we wel. Dan weet je dat het lastig wordt.”

Weddenschap verloren

Naast doorbekeren schoot Sydney ook een diner bij elkaar, want vader Pierre moet trakteren. Dat was de weddenschap in huize Van Hooijdonk. “Hij geloofde er niet in”, lacht zoonlief. “Hij zei dat NAC zou winnen. Maar wij hebben het tegendeel bewezen. Dit is een avond waar ik heel lang naar uit heb gekeken. Iedereen in Breda keek uit naar deze wedstrijd. Vrienden en familie. Het zou ook nog de verjaardag van mijn oma zijn. Op zo’n moment twee goals maken en matchwinner worden kan eigenlijk niet mooier. Ik voel me gewaardeerd hier en doe wat ik wil doen.”

Ondanks alles is Pierre trots op Sydney, die van ver moest komen. “Hij is naar Italië gegaan en teruggekomen. Toen heeft hij het vanaf januari heel goed gedaan. In het nieuwe jaar raakte hij ineens uit de ploeg. Dan baal je als ouder ook. Het grappige is dat ik dezelfde kritiek heb gekregen toen ik 21 was. We lijken heel veel op elkaar qua speelstijl. Mensen vergelijken Sydney als 23-jarige met mij als 31-jarige. Dat is niet helemaal eerlijk. Als spits bij Heerenveen heb je het niet altijd even makkelijk. Er gebeurt niet veel in de zestien.”

Mixed feelings bij Pierre

Senior werkt tegenwoordig in de raad van commissarissen van NAC. “Ik baal van het resultaat, maar als vader glunder ik van trots. Ik sta er anders in omdat ik nu bij NAC werk. Aan de andere kant ben je heel benieuwd hoe je zoon het doet en hoop je dat het fantastisch met hem gaat.” En waar gaat het etentje plaatsvinden? “Ik had hoog ingezet, omdat ik ervan overtuigd was dat we met NAC zouden winnen. We gaan naar de Harbour Club in Rotterdam. Ik was iets te euforisch aan de voorkant”, lacht Pi-Air tot slot.

Van Hooijdonk topscorer Eredivisie?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heerenveen gaat de beker winnen

  • Eens
  • Oneens
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie