PEC niet langs tien Willem II’ers, spektakel bij Heracles

PEC Zwolle heeft vrijdagavond voor het eerst dit seizoen punten gemorst in de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van Dick Schreuder bleef thuis tegen Willem II steken op een 2-2 gelijkspel.

PEC Zwolle en Willem II degradeerden vorig seizoen allebei uit de Eredivisie. De Zwollenaren herstelden zich meteen door de eerste vijf wedstrijden van het seizoen te winnen, waar de Tilburgers op acht punten bleven steken. Het was niettemin het elftal van Kevin Hofland dat sterk aan de onderlinge wedstrijd begon. Max Svensson en Lucas Woudenberg zorgden binnen het kwartier voor een 0-2 voorsprong.

Willem II leek met een fijn gevoel de rust in te gaan, maar niets bleek minder waar. Erik Schouten haalde na veertig minuten een doorgebroken tegenstander onderuit en kon met rood inrukken. De daaropvolgende vrije trap eindigde op de hand van een Willem II’er, waardoor Lennart Thy de 1-2 mocht aantekenen vanaf de penaltystip. Kort daarna prikte Tomislav Mrkonjic ook nog de 2-2 binnen.

PEC Zwolle kreeg zodoende 45 minuten om tegen tien Willem II’ers de zesde zege op rij te behalen. De Tillburgers hielden echter stand.

Doelpuntrijke zege Heracles

Heracles Almelo en VVV-Venlo hebben vrijdagavond voor vermaak gezorgd. In het Erve Asito boekten de Heraclieden een 5-3 overwinning op de Venlonaren.

Anas Ouahim en Nikolai Laursen zorgden binnen het half uur voor een 2-0 voorsprong voor Heracles. VVV deed vlak voor rust iets terug via Daan Huisman en kort na de hervatting zorgde Nick Venema zelfs voor de gelijkmaker. Het bleek niet voldoende voor de Venlonaren. Opnieuw Ouahim, Lucas Schoofs en Sylian Mokono troffen doel voor de thuisploeg, waar alleen Kees de Boer dat nog voor VVV deed.

Kuyt ontsnapt aan nieuwe ADO-zeperd

Dirk Kuyt is ontsnapt aan zijn vijfde nederlaag in zes wedstrijden namens ADO Den Haag. Soulyman Allouch en Zico Buurmeester leken Jong AZ de zege te bezorgen in de residentiestad, maar met tien man (rood voor invaller Jordy Wehrmann) maakte Amir Catic vlak voor tijd de 2-2. Joel Zwarts had de score geopend namens ADO.