Paniek bij FC Groningen: supportersvereniging eist gesprek

Foto: Paniek bij FC Groningen: supportersvereniging eist gesprek

De supportersvereniging van FC Groningen maakt zich grote zorgen over de koers die de club momenteel vaart. Het heeft daarom voor volgende week een gesprek geëist met de gehele raad van commissarissen.

Teleurstellende seizoenstart van FC Groningen

Al jarenlang gaat het minder met de club. FC Groningen beleefde afgelopen seizoen het dieptepunt door te degraderen uit de Eredivisie, wat een hoop betekende voor de geldstromen binnen de vereniging. Het clubbestuur besloot echter alles op alles te zetten om binnen een seizoen terug te keren op het hoogste niveau.

Dat blijkt lastiger te zijn dan vooraf gedacht, want met onder meer Roda JC, Willem II, VVV-Venlo en NAC Breda kent de Keuken Kampioen Divisie veel meer clubs die voor promotie kunnen gaan. FC Groningen won vooralsnog vier keer, speelde tweemaal gelijk en ging maar liefst vijfmaal onderuit, waardoor het op de twaalfde plek staat.

Harde eis van supportersvereniging

De supportersvereniging wil dan ook zo snel mogelijk praten. “Als bestuur van de Supportersvereniging van FC Groningen maken wij ons, net als alle supporters, grote zorgen over de gang van zaken binnen onze club. Wij willen daarover op korte termijn, uiterlijk volgende week, met jullie in gesprek en wel met de gehele raad van commissarissen”, laat het in een brief weten.

Deze werd op X gedeeld door voorzitter John de Jonge, die van de rvc binnenkort een uitgebreide uitleg verwacht over de gang van zaken. “Als grootste vertegenwoordiger van supporters hebben we daar ook wel recht op. Het was geen slecht seizoen vorig jaar, maar een dramatisch seizoen. Je staat nu weer twaalfde.”

Promoveert FC Groningen dit seizoen direct terug?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
590+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie