Opstellingen NEC en Cambuur: Thuisploeg op oorlogssterkte, basisdebutant bij gasten

Foto: Opstellingen NEC en Cambuur: Thuisploeg op oorlogssterkte, basisdebutant bij gasten

NEC gaat vanavond in de eigen Goffert proberen de bittere nasmaak van de bekeruitschakeling tegen Feyenoord weg te spoelen. Om 18:45 uur komt SC Cambuur op bezoek in Nijmegen.

Trainer Rogier Meijer kan daarbij beschikken over Philippe Sandler, wiens rode kaart van tegen Feyenoord (hands) geseponeerd werd. Hij vormt het centrale duo met Ivan Marquez. Verder keert Lasse Schöne na lichte fysieke klachten terug op het middenveld en is ook Landry Dimata fit genoeg bevonden voor een rentree in de startformatie.

Noodlijdend Cambuur

Bij tegenstander Cambuur gaat Bjorn Johnsen, die in januari werd vastgelegd na zijn vertrek bij Montreal CF (Amerika), zijn basisdebuut maken als spits van de noodlijdende Friezen. Marco Tol krijgt van coach Sjors Ultee de voorkeur boven Leon Bergsma, die net als onder meer Mees Hoedemakers, Remco Balk, Roberts Uldrikis en Mimoun Mahi op de bank zit.

Ultee hoopt dat hij middels zegevieren ook vastigheden kan gaan brengen in zijn ploeg. “Het is ook makkelijker om naar vastigheden en een vaste opstelling te gaan als je wedstrijden wint. Vaak doe je dat in een voorbereiding, maar die luxe hebben we niet. We moeten er nu staan en hebben nog maar veertien duels te gaan tot het einde van de reguliere competitie. Daarvan moeten we er zeven winnen, zo simpel is het.”

“De komende twee wedstrijden zijn wat dat betreft van groot belang en de punten worden logischerwijs steeds crucialer. We moeten nu de punten gaan pakken, want alleen op die wijze kunnen we in een serie van goede resultaten terechtkomen en blijft het niet bij een opleving zoals in de voorbije maand met het punt bij FC Emmen en de overwinning bij FC Groningen. Laat NEC-uit een heel mooi begin worden”, aldus Ultee tot slot.

Wat gaat het worden?

  • Winst NEC
  • Gelijkspel
  • Winst Cambuur
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie