Blind slaat terug: “Niet terecht”

Foto: Blind slaat terug: “Niet terecht”

Daley Blind heeft de laatste maanden veel kritiek gekregen. De Ajax-verdediger verloor zijn basisplaats zelfs, maar maakt desalniettemin ‘gewoon’ deel uit van de Nederlandse WK-selectie,

“Ik heb de knop in mijn hoofd omgezet. De focus ligt op Oranje. We zien wel weer wat er na het WK op 19 december gebeurt”, vertelt Blind, die in gesprek met het NRC doelt op de dag ná de WK-finale. Met een glimlach: “Dan zijn ze de Amsterdamse grachten ijsvrij aan het maken voor onze huldiging.”

Blind geniet van de samenwerking met Louis van Gaal. “De bondscoach spreekt voortdurend het vertrouwen in ons uit. Of hij nu een grapje maakt of juist heel boos is, maakt niet uit. Van Gaal is altijd duidelijk. Én eerlijk. Bij een compliment vlieg je als speler. En als hij je kritisch aanpakt, kan je door de grond zakken. Maar hij doet alles om je beter te maken. En daarom zetten spelers toch vaak net een stap extra.”

Ajax-situatie

Anders is zijn rol bij Ajax nu, maar stelt Blind: “Ik ga me nu niet uitlaten over de situatie bij mijn club.” De Oranje-international kan echter niet ontkennen dat alle kritieken hem hebben geraakt. “Ik zeg niet dat het me niets doet. Ook ik ben een mens met gevoel.”

Blind vervolgt: “Ik weet ook wel dat het volk dit soms zo ziet. En natuurlijk is dat niet leuk. En niet terecht. Ik ben het lang niet altijd eens met de kritiek. Maar ik heb er geen behoefte aan om er constant op in te gaan. Want dan wordt het een strijd. En daar heb ik geen zin in.”

Eindigt Senegal-Nederland onbeslist?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet hij starten bij Oranje?

  • Ja
  • Nee
751+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie