Onderzoek naar veelbesproken Le Graët vanwege grensoverschrijdend gedrag

Foto: Onderzoek naar veelbesproken Le Graët vanwege grensoverschrijdend gedrag

Noël Le Graët is in Frankrijk nog wat meer onder vuur komen te liggen. De Franse justitie is een onderzoek gestart naar de geschorst voorzitter van de voetbalbond wegens grensoverschrijdend gedrag.

De Franse voetbalbond (FFF) voerde al een intern onderzoek uit naar het gedrag van de 81-jarige Le Graët. Ook kwam inspectieorgaan IGÉSR op de proppen met een rapport, waarin een aantal getuigenissen van vermeende slachtoffers zijn opgenomen. Meerdere vrouwen claimen dat Le Graët zich schuldig heeft gemaakt aan psychische en seksuele intimidatie. Nu stelt de Franse justitie een onderzoek in om het grensoverschrijdende gedrag te onderzoeken.

Onder vuur

Le Graët staat sinds vorige week vol in de schijnwerpers, na uitspraken over Zinédine Zidane, die werd genoemd als mogelijke bondscoach van Les Bleus. “Zidane, ik zou hem nog niet eens opnemen”, aldus Le Graët, die op non-actief werd gezet door de Franse voetbalbond.

Onder meer sterspeler Kylian Mbappé haalde vervolgens hard uit naar Le Graët. De preses zal in ieder geval geen werkzaamheden meer uitvoeren tot het onderzoek is afgerond.

Wint Frankrijk het volgende EK?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie