OFFICIEEL: Meijer verruilt FC Groningen voor Club Brugge

Foto: OFFICIEEL: Meijer verruilt FC Groningen voor Club Brugge

De kogel is door de kerk: Bjorn Meijer maakt de transfer van FC Groningen naar Club Brugge. Dat maakten beiden clubs dinsdag in de namiddag bekend via de officiële kanalen. De Nederlander tekent tot 2026 in het Jan Breydelstadion. 

De transfer van Meijer hing al even in de lucht en de clubs waren al een tijdje aan het onderhandelen. Hoeveel Club nu precies op tafel legt voor de linksachter is nog niet geweten. In Nederland werd er eerder al gewag gemaakt van een bedrag van om en bij de zes miljoen euro. Meijer tekent voor vier seizoen bij de landskampioen, tot 2026. Meijer is een jeugdproduct van Groningen. Hij stroomde er door tot in de eerste ploeg en liet zich dit seizoen opmerken. Hij speelde achttien duels in de Eredivisie. Daarin was hij goed voor één goal en drie assists.

“Kans uit duizenden”

“Dit is wat ik heel graag wilde. Het voelt voor mij op dit moment als een kans uit duizenden, hetgeen ik een half jaar geleden nooit had kunnen bedenken”, reageert het hoofdpersoon op de clubsite van Groningen. “Ik ben de clubs dan ook heel dankbaar dat ze op deze wijze mijn aanstaande overgang hebben rondgemaakt. Het geeft mij nu de mogelijkheid me volledig te focussen op het restant van dit seizoen. Ik zal er met het team alles aan doen om mijn jarenlange periode bij FC Groningen op een goede en mooie manier af te sluiten.”

“De steun van de supporters in de afgelopen weken, toen duidelijk werd dat deze transfer eraan zat te komen, heeft me overweldigd. De mooie en positieve berichten die ik mocht ontvangen en het fantastische spandoek bij de uitwedstrijd tegen Heerenveen hebben mij heel wat gedaan. Ik ben een jongen van de club en FC Groningen zal altijd in mijn hart blijven zitten. Ik hoop aan het einde van dit seizoen op een hele mooie manier in een volle Euroborg afscheid te kunnen nemen van alle mensen die mij hebben geholpen in mijn ontwikkeling de afgelopen jaren én van de supporters, die geweldig voor me zijn geweest. Maar deze week gaan we de laatste fase van het seizoen in en daar richt ik mij volledig op.”

TIP: Driepunter voor Groningen tegen Heracles? Ruim het dubbele van je inleg, terwijl je bij Circus nu ook een bonus van €250 kan pakken!

FC Groningen heeft een akkoord met Club Brugge over de transfer van Bjorn Meijer.

Gefeliciteerd met deze mooie uitdaging, Bjorn!?

https://t.co/AbSBfuOIfa#wordgroter

— FC Groningen (@fcgroningen) April 19, 2022

Meijer tekent tot 2026 bij Club! ??
Welkom bij Blauw-Zwart, Bjorn! ?

? | https://t.co/AKRM3CbcG5 pic.twitter.com/pNwKKYCFXe

— Club Brugge KV (@ClubBrugge) April 19, 2022

Gaat Meijer slagen bij Club Brugge?

  • Denk ik zeker
  • Nee, helaas…
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie