Bjorn Meijer

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Bjorn Meijer

Bjorn Meijer is een Nederlandse verdediger van beroep. In de zomer van 2022 verliet hij FC Groningen om aan de slag te gaan bij Club Brugge.

  • Meijer speelt momenteel voor Club Brugge
  • Met de Belgische club debuteerde hij in de Champions League
  • De verdediger brak door in het shirt van FC Groningen

Clubcarrière

Meijer werd op 18 maart 2003 geboren in Groningen. In zijn geboortestad begon hij zijn voetbalcarrière bij de amateurs van VV Helpman, waar de verdediger zich in de kijker speelde bij FC Groningen. De Trots van het Noorden voegde hem in 2014 toe aan de jeugdopleiding.

FC Groningen

In Groningen doorliep Meijer de volledige jeugdopleiding. Zijn debuut voor de hoofdmacht van FC Groningen maakte de verdediger op 16 mei 2021 in de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Hij mocht zeven minuten voor tijd invallen voor Leonel Miguel. Meijer mocht in de eerste helft van het daaropvolgende seizoen vooral invallen, maar gaandeweg veroverde hij een vaste basisplaats. Op 26 februari 2022 maakte de Groninger zijn eerste doelpunt als prof en dat leverde hem prompt de status van matchwinner op (1-0 tegen Willem II).

FC Groningen deed verwoede pogingen om Meijer langer op de loonlijst te plaatsen. Dit plan faalde, waardoor de aanhang van de club zich zelfs tegen de getalenteerde verdediger keerde. Trainer Danny Buijs sprak daar zijn ongenoegen over uit. “Met de berichten die Bjorn op sociale media ontvangt heb ik grote moeite. Dat gun ik hem niet”, zo luidde diens reactie tegenover Voetbal International.

(Pro Shots)

Club Brugge

Op negentienjarige leeftijd koos Meijer al voor zijn eerste avontuur als profvoetballer. In de zomer van 2022 streek hij neer bij Club Brugge, waar hij een verbintenis tekende tot de zomer van 2026. FC Groningen ontving naar verluidt zo’n zes miljoen euro voor deze transfer. Meijer maakte zijn officiële debuut in Club-tenue op 17 juli 2022 in de wedstrijd tegen AA Gent (1-0 overwinning) en mocht prompt zijn eerste prijs als prof in ontvangst nemen: de Belgische Supercup.

Club Brugge speelde in het seizoen 2022-2023 geen rol van betekenis in de Belgische titelstrijd, maar overleefde wel de groepsfase van de Champions League. Meijer redde in de achtste finales tegen Benfica de eer door in de returnwedstrijd een doelpunt mee te pikken. Met vier doelpunten en zeven assists kon de Nederlander wél terugkijken op een geslaagd debuutseizoen in Brugge.

Laatste update: 6 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie