Noppert als inspiratiebron: “Dan kan ik het ook”

Foto: Noppert als inspiratiebron: “Dan kan ik het ook”

Andries Noppert was op het WK de doelman van het Nederlands elftal, en dat heeft ook bij andere doelmannen voor extra hoop gezorgd. Bijvoorbeeld bij Bilal Bayazit, de eerste goalie van Kayserispor, subtopper in Turkije.

“Als Andries Noppert Oranje kan halen, dan kan ik het ook”, zegt Bayazit (23) in gesprek met de NOS. Dit seizoen geldt hij als één van de beste doelmannen van de Turkse competitie, waarin Kayserispor zesde staat momenteel.

Bayazit doorliep de jeugdopleiding van Ajax en belandde via AZ en Vitesse in Turkije. Arnhem verliet hij ‘toen de Duitsers kwamen’. “Vlak voor de competitiestart kwam Thomas Letsch naar me toe en zei: ik maak Jeroen Houwen tweede keeper. Ik was geshockeerd. Mijn keeperstrainer zat er ook bij. Ik vroeg: wat is jullie reden? Waar moet ik aan werken? Waar kom ik tekort? Dat konden ze niet opnoemen. Als jij het niet kan opnoemen, is het voor mij duidelijk. Het was een persoonlijke kwestie.”

Oranje-droom

Dankzij zijn goede prestaties bij Kayserispor én de WK-campagne van Noppert droomt de geboren Amsterdammer weer van Oranje. “Het hoeft niet altijd een keeper van de grote clubs te zijn. Daar ben ik heel blij mee. Hij heeft het ook fantastisch gedaan. Waarom moet je altijd naar de namen kijken als er ergens anders ook een goede keeper speelt? Ik zou niet misstaan bij het Nederlands elftal.”

Zie jij Bayazit wel Oranje halen?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie