Noa Lang onthult: ‘Daar had ik helemaal geen zin in bij Ajax’

Foto: Noa Lang onthult: ‘Daar had ik helemaal geen zin in bij Ajax’

Noa Lang maakte in de eerste seizoenshelft best wat speelminuten bij Ajax, maar besloot zich in de winterstop te laten verhuren aan FC Twente. Dat had natuurlijk alles te maken met de komst van Ryan Babel, die tot aan het einde van dit voetbaljaar door de Amsterdammers gehuurd wordt van Galatasaray.

In gesprek met Ajax TV vertelt de buitenspeler: “In Qatar werd bekendgemaakt dat Ryan Babel naar Ajax kwam. Dus voor mij werden de speelminuten minder en ik heb toen tegen de trainer gezegd: “oké, laat me dan het seizoen ergens anders afmaken, zodat ik vlieguren maak in de Eredivisie in plaats van bij Jong Ajax.”

Lang had helemaal geen zin in een half jaartje Keuken Kampioen Divisie: “Ik vind dat ik daar een tijdje was uitgeleerd. De trainer was het daar mee eens, hij gaf aan dat hij ervoor openstond en dat het goed voor me was. Maar als ik bij Ajax had willen blijven, was dat ook goed geweest.” De jongeling merkt een groot verschil tussen Amsterdam en Enschede: “Ajax is de top van Europa, al is het de laatste tijd wat minder. Het verschil is groot, we hebben hier een redelijk jong team. Ik ben een van de jongste, maar allemaal in de twintig. Het is anders voetballen, je moet strijden voor de bal. Je rent achter de bal aan, bij Ajax heb je doorgaans meer balbezit.”

De aanvaller sluit af: “Erik ten Hag heeft me meegegeven dat ik beter moet omschakelen en keihard moet werken, dat ik niet alleen in beweging aan de bal ben. Ik denk dat het goed gaat. Hij verwacht meer doelpunten en assists, dat moet nog wel beter.”

Uitgeleerd in de Keuken Kampioen Divisie?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik niet
1168+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie