Nijkamp wilde Fraser behouden voor Sparta: “Maar ik keek er niet van op”

Foto: Nijkamp wilde Fraser behouden voor Sparta: “Maar ik keek er niet van op”

Het is nooit de intentie geweest van Sparta Rotterdam-technisch directeur Gerard Nijkamp om Henk Fraser vlak voor het einde van het seizoen te laten vertrekken. De bestuurder geeft wel aan dat het niet als een grote verrassing kwam dat de trainer opstapte, nadat diens assistent Aleksandar Rankovic werd ontslagen.

Vorige week werd Rankovic op straat gezet door de clubleiding, op initiatief van Nijkamp. Fraser toonde zich loyaal aan zijn rechterhand en stapte op. “Het zou naïef zijn als ik daardoor was geschrokken, maar ik wist dat dat ook een uitkomst zou kunnen zijn”, aldus Nijkamp bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. “Dat heb ik toen ook duidelijk aangegeven in de media. Maar ik had ook gehoopt, en heb daar verschillende voorbeelden van gegeven. dat het ook duidelijk was wat ik wilde doen.” 

Belang van Sparta

Presentator Milan van Dongen en tafelgenoot Hans Kraay jr. vroegen zich af of het niet de intentie was om op deze manier ook afscheid te nemen van Fraser. “Nee, zeker niet. Dat is een keus en nogmaals: ik had gehoopt dat Henk, en Ranko (Rankovic, red.) zelfs ook, in het belang van Sparta door dat soort keuzes konden heenkomen.”

Maurice Steijn zou aanvankelijk in de zomer aan de slag gaan op Het Kasteel, maar heeft nu de taken al eerder overgenomen. Gisteren debuteerde hij als trainer van Sparta met een laat gelijkspel tegen AZ. Fraser heeft nu een aantal weken extra vrij voor zijn job bij Utrecht.

TIP: Een stunt van Sparta bij Groningen levert meer dan 4x je inleg op! Pak daarnaast de bonus van liefst €250!

Goed verhaal?

  • Ja, ik snap hem wel
  • Nee, onzin allemaal
38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie