Napoli verliest ongeslagen status in topper tegen Inter

Foto: Napoli verliest ongeslagen status in topper tegen Inter

Internazionale heeft Napoli de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. De Milanezen wonnen terecht in eigen huis van de koploper, waardoor de Italiaanse titelstrijd weer wat spannender is geworden.

De WK-break voelde in Italië extra lang aan, vanwege het ontbreken van de Squadra Azzurra op het wereldkampioenschap. Daarom werd er met verlangen uitgekeken naar de hervatting van de Serie A. Internazionale-Napoli was daarbij dé topper in de zestiende speelronde. De ongenaakbaar geachte Napolitanen hadden inmiddels een stevige voorsprong opgebouwd op de concurrentie, terwijl Inter zich vooral op het behalen van een Champions League-ticket zal concentreren. De kraker begon zonder Nederlanders in de basis: Denzel Dumfries en Stefan de Vrij namen plaats op de bank.

De thuisploeg begon vol energie aan de partij en pakte het initiatief. Federico Dimarco kreeg al snel een kans, maar wist daar geen raad mee. De grootste mogelijkheid in de eerste was er echter voor Romelu Lukaku. De Belg werd vrijgespeeld door Nicolò Barella, maar schoot over de goal van Meret. Toen het tweede bedrijf tien minuten oud was, viel de openingsgoal wel. Dimarco gaf vanaf links een feilloze voorzet, waar de koppende Edin Dzeko van dichtbij alleen maar tegen de bal aan hoefde te lopen.

Napoli toonde zich minder dominant als in de voorgaande wedstrijden dit seizoen. Toch kon de formatie van Luciano Spalletti vervolgens nog vechten voor een punt. In de slotfase kregen het een aantal kansen, maar onder meer Khvicha Kvaratskhelia had het vizier niet op scherp. Inter trakteerde Napoli zo op de eerste competitienederlaag sinds 25 april. Door de nederlaag van de koploper, is het gat met nummer twee AC Milan nu vijf punten. Nummer vier Inter staat op acht punten van Napoli.

Scoreverloop: 1-0 (56′) E.Dzeko

Geloof jij nog in een kampioenschap van Inter?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie je Napoli instorten in de tweede seizoenshelft?

  • Ja
  • Nee
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie