Napoli bevestigt droomkandidaat: “Geweldige trainer”

Foto: Napoli bevestigt droomkandidaat: “Geweldige trainer”

Napoli doet haar best om zo snel mogelijk een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. Voorzitter Aurelio de Laurentiis liet in de Italiaanse media vallen dat Luis Enrique serieus in beeld is.

Droomseizoen Napoli

De club heeft een zeer succesvol seizoen achter de rug. Zo slaagde Napoli er voor het eerst sinds jaren weer eens in om het landskampioenschap naar zich toe te trekken, terwijl het in de Champions League eveneens van zich liet horen. Napoli bereikte de kwartfinale, waarin AC Milan uiteindelijk te sterk bleek te zijn.

Hoofdtrainer Luciano Spalletti liet zijn team aanvallend voetbal spelen en werd daarvoor geroemd, maar vertrekt alsnog. Achter de schermen boterde het al langer niet meer tussen beide partijen, waardoor Spalletti aankomend voetbaljaar een tussenjaar gaat nemen. Het zorgt ervoor dat Napoli een nieuwe oefenmeester moet aanstellen.

Interesse in Enrique

Napoli is voornemens om de huidige lijn door te trekken en zoekt dan ook een trainer die in staat is om het aanvallende voetbal verder te verbeteren. Eerder kwam al naar buiten dat de club daardoor onder meer Enrique in de gaten houdt. De voorzitter van Napoli bevestigde dit inmiddels tegenover de pers, al verwacht hij dat het lastig wordt.

“Luis Enrique is een geweldige trainer die het geweldig gedaan heeft met Barcelona, maar ik denk dat hij naar de Premier League wil”, stelt hij. “We moeten er rekening mee houden dat we concurrentie hebben van clubs uit andere competities. Engeland is bijvoorbeeld aantrekkelijker dan Italië.”

Past Luis Enrique bij Napoli?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie