Mislintat bevestigt: Heitinga ook geen assistent bij Ajax

Foto: Mislintat bevestigt: Heitinga ook geen assistent bij Ajax

John Heitinga zal komend seizoen geen plek in de technische staf van Ajax krijgen. Een rol als assistent-trainer voor het clubicoon is ondenkbaar voor Sven Mislintat, die stelt dat het eerste elftal ook onder Heitinga te weinig aan de dag kon leggen.

Heitinga wordt geen assistent in Amsterdam

De beslissing om Heitinga weg te sturen was een lastige voor Mislintat. “Het was een moeilijk besluit, omdat John een goed mens en een grote persoonlijkheid is. Maar de hele reis met Heitinga was onvoldoende. De grote wedstrijden heeft hij niet gewonnen”, citeert De Telegraaf de Duitse directeur voetbalzaken.

Heitinga reageerde professioneel, maar teleurgesteld op het nieuws. Hij zal niet aanblijven als rechterhand van de nieuwe trainer. “Natuurlijk was hij hevig teleurgesteld. Ik heb nooit gezien dat een hoofdcoach weer assistent werd. Dat is geen mogelijkheid. Ook omdat ik vind dat John de karaktereigenschappen van een hoofdcoach heeft”, aldus Mislintat, die snel een nieuwe trainer hoopt te presenteren in de Johan Cruijff ArenA. Een andere rol voor Heitinga behoort nog wel tot de opties.

Agent van Knutsen gesproken

“Het profiel is attractief, aanvallend voetbal spelen, jonge spelers uit de academie door ontwikkelen en over-gepresteerd hebben bij eerdere clubs”, schetst de Ajax-directeur het profiel van de nieuwe coach. Kjetil Knutsen van Bodo/Glimt lijkt daaraan te voldoen. “Ik heb met zijn agent gesproken”, bevestigde Mistlintat. “Over verschillende onderwerpen.” De naam van Peter Bosz wordt ook veel gelinkt aan Ajax. Hij wist echter niet ‘over te presteren’ met zijn vorige clubs, zo vloog hij bij Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon vrij snel de laan uit.

Logisch dat Heitinga geen assistent wordt?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, had best gekund
818+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie