Miljoenenaankoop AZ imponeert: ‘Enorm veel kwaliteit’

Foto: Miljoenenaankoop AZ imponeert: ‘Enorm veel kwaliteit’

Het zal niet lang meer duren tot Djordje Mihailovic zijn eerste officiële minuten gaat maken namens AZ. Vandaag staat hij al in de basis bij het oefenduel met Valencia.

De Amerikaan kwam voor een miljoen of zes over van Montreal CF uit de Amerikaanse Major League Soccer, trainer Pascal Jansen is erg onder de indruk van de aanvallende middenvelder. “Het is een echte professional. Hij komt uit een klimaat waar dat van kinds af aan met de paplepel erin gegoten wordt. We hebben het er toevallig nog even over gehad toen we de tijd namen elkaar verder te leren kennen.”

Jansen vervolgt over Mihailovic (23): “Wat je ziet is dat hij in een korte periode al veel signalen krijgt dat het de juiste keuze was voor ons te kiezen. De match voelt vooralsnog erg goed aan. Op allerlei terreinen hebben we elkaar al redelijk gevonden. Hij brengt enorm veel kwaliteit met zich mee. We kijken ernaar uit om hem in ons shirt te zien schitteren.”

Blessuregevallen

Tegen Valencia moest Jansen het nog doen zonder mandekkers Bruno Martins Indi en Zinho Vanheusden, die er beiden al de nodige maanden uitliggen door blessureleed. “Bruno is voor ons natuurlijk een belangrijke speler. Hij heeft nog een lange weg te gaan, maar het gaat voorspoedig. Hij traint nu ook buiten op het veld mee als het gaat om de revalidatiemomenten. Zinho is weer volop op het veld mee en mag diverse vormen weer meedoen. Weliswaar zonder contact, maar dat is iets dat de volgende fase met zich meebrengt.”

Abe Lenstra Stadion

Eredivisie

14 januari 2023

18:45

SC Heerenveen
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 18:42.

Mihailovic gaat slagen bij AZ

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie