Djordje Mihailovic

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Djordje Mihailovic

Djordje Mihailovic is een aanvallende middenvelder met de Amerikaanse en Servische nationaliteit. In januari 2024 maakte hij de overstap van eredivisionist AZ naar Colorado Rapids.

  • Mihailovic speelt momenteel voor Colorado Rapids
  • De middenvelder speelde eerder voor Chicago Fire, CF Montréal en AZ
  • In 2019 debuteerde hij voor de Verenigde Staten

Clubcarrière

Mihailovic werd op 10 november 1998 geboren in het Amerikaanse Jacksonville. Aan Voetbal International vertelde de middenvelder: “Ik ben geboren in Florida en opgegroeid in Chicago. We leefden rustig in een buitenwijk, ver weg van de gevaarlijke delen in de stad. Alles draaide om voetbal in ons gezin. Ook al had ik andere sporten willen doen, ik denk niet dat mijn vader dat had toegestaan. Zijn leven was en is voetbal. Zijn profcarrière was voorbij toen ik werd geboren, maar het is inmiddels wel bekend dat hij bij Washington Diplomats met Johan Cruijff heeft samengespeeld.”

MLS-doorbraak

Zelf zette Mihailovic zijn eerste voetstappen als voetballer bij het Amerikaanse Chicago Blast, waar zijn ouders allebei bij betrokken zijn. De Servische Amerikaan maakte na tien jaar de overstap naar het grotere Chicago Fire. Op 11 maart 2017 maakte de middenvelder zijn debuut in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) tegen Real Salt Like. Mihailovic viel in voor de Nederlander Michael de Leeuw. Bij de grootste club van Chicago speelde hij eveneens samen met de Duitser Bastian Schweinsteiger.

Mihailovic speelde 76 officiële wedstrijden voor Chicago Fire, waar hij zeven goals en twaalf assists produceerde. Eind 2020 maakte de middenvelder de overstap naar CF Montréal, dat ruim een miljoen euro neertelde voor diens handtekening. Mihailovic bleef tot eind 2022 actief voor de uit Canada afkomstige MLS-club en speelde hier 68 officiële wedstrijden (zestien doelpunten, 21 assists).

(Pro Shots)

AZ

In de zomer van 2022 toonde AZ al serieuze interesse voor Mihailovic. Montréal voelde er echter weinig voor om hem halverwege het MLS-seizoen te verkopen, waardoor hij zich pas halverwege december meldde in Alkmaar. Op 7 januari 2023 maakte Mihailovic zijn debuut in AZ-tenue tijdens de thuiswedstrijd tegen Vitesse (1-1). Nog diezelfde maand maakte de Amerikaan tegen Go Ahead Eagles (1-4 overwinning) zijn eerste doelpunt in Nederlandse dienst.

Mihailovic speelde in 2023 in totaal 36 officiële wedstrijden voor AZ (twee doelpunten). Een vaste basisplaats veroverde hij niet in Alkmaar. Om die reden kreeg de Amerikaan in januari 2024 toestemming om over te stappen naar MLS-club Colorado Rapids.


Interlandcarrière

Mihailovic debuteerde op 28 januari 2019 in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Panama (3-0 overwinning) als international van de Verenigde Staten. Datzelfde jaar speelde de middenvelder zijn eerste toernooi: de Gold Cup, waarin de nationale ploeg pas in de finale werd gestuit door aartsrivaal Mexico (1-0). Na december 2020 speelde hij niet meer voor de VS.

Laatste update: 8 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie