AZ-middenvelder speelde met Schweinsteiger en Messi

Foto: AZ-middenvelder speelde met Schweinsteiger en Messi

Djordje Mihailovic is één van de nieuwe gezichten bij AZ. De Servische Amerikaan werd deze winterstop overgenomen van Montréal. In een verder verleden speelde de 25-jarige middenvelder samen met Bastian Schweinsteiger. Maar niets was voor hem zo speciaal als trainen met Messi, zo vertelt hij tegen Voetbal International.

Mihailovic werd door Chicago Fire opgeleid en brak door in het eerste elftal toen de oud-speler van Bayern München en het Duitse nationale team bij de MLS-club kwam voetballen.

“Ik was één van de spelers die hij onder zijn hoede nam. Dat was iets ongelooflijks. Ineens sta je dagelijks op het veld met iemand die werkelijk alles in het topvoetbal heeft gewonnen”, zei de middenvelder tegen Voetbal International.

Ook buiten het veld hielp de Duitse oud-wereldkampioen de middenvelder bij het voetballeven. “Tijdens trainingen gaf hij me tips, hij nodigde me bij hem thuis uit, we gingen uit eten in de stad. Tijdens trainingen en wedstrijden was ik overweldigd door zijn spelniveau en voetbalintelligentie. Dat was op televisie al duidelijk, maar van dichtbij was het nog veel indrukwekkender. Los nog van onze gesprekken over voetbal: alleen al door hem te observeren ben ik een betere speler geworden.”

Enkele jaren daarvoor stond hij als jeugdspeler van Chicago Fire tijdens de Copa America ineens op het trainingsveld van Argentinië. “Wat ook diepe indruk op me heeft gemaakt, was een training met de nationale ploeg van Argentinië. Ik was vijftien en vanwege de Copa América kwamen ze trainen op het universiteitsterrein in Chicago. Ze kwamen een paar spelers te kort, waarop ze vroegen of jongens uit onze jeugdacademie konden meedoen. Ik was één van de gelukkigen. Was ik opeens een positiespel aan het doen met Messi, Higuaín, Agüero, Lamela.”

Eén man viel Mihailovic in het speciaal op. “Wat me opviel is dat ze in complete stilte trainden. Niemand sprak. Alleen Agüero maakte geluid, hij lachte af en toe. Verder was het enige dat je hoorde het geluid van de bal die rondging. Dat maakte het nóg surrealistischer. Het was pure poëzie. Kunst. En ik mocht erbij zijn. Eraan deelnemen zelfs. Onvergetelijk.”

AZ wint van Utrecht

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

16+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie