AZ maakt einde aan reeks Go Ahead en verovert koppositie

Foto: AZ maakt einde aan reeks Go Ahead en verovert koppositie

AZ heeft de koppositie in de Eredivisie (tijdelijk) overgenomen van Feyenoord. De Alkmaarders wonnen met speels gemak in Deventer van Go Ahead Eagles. Yukinara Sugarawa was de meeste opvallende AZ’er.

Door het verlies van PSV kon AZ goede zaken doen in de top van de ranglijst. Daarnaast wist de ploeg van Pascal Jansen dat een zege in Deventer in ieder geval tijdens de koppositie zou opleveren. Dani de Wit raakte geblesseerd tegen Fortuna Sittard en werd logischerwijs vervangen door Djordje Mihailovic. Go Ahead zit in een goede serie, van elf Eredivisie-duels zonder nederlaag, en wilde die vervolgen tegen de Alkmaarders. De bezoekers hadden meteen de controle. Het resulteerde niet direct in grote kansen. Een poging van Jesper Karlsson zeilde over. Een schot van Tijjani Reijnders werd gekeerd door Jeffrey de Lange.

In de 38e minuut werd het overwicht van AZ ook zichtbaar in de score. Een lage voorzet vanaf rechts van Yukinara Sugawara werd door Vangelis Pavlidis bij de eerste paal binnen geprikt. Niet veel later dacht de Griekse spits zijn tweede te kunnen maken, maar dit keer ging zijn kopbal net naast. Ook Pantelis Hatzidiakos knikte het leer naast het doel, waardoor de ploegen met een 0-1 tussenstand gingen rusten.

AZ loopt uit

Ook in het tweede bedrijf gaf AZ Kowet het gevoel dat er niets te halen viel. Na 57 minuten werd de marge verdubbeld. Weer werd Sugawara vrijgespeeld aan de rechterkant, zijn voorzet leek er een om je voet er tegenaan te zetten, maar Mihailovic koos onorthodox vallend voor een kopbal. De juiste keuze zo bleek, gezien hij daarmee zijn eerste treffen voor de club maakte. Na het bestuderen van de beelden bleek de Amerikaan daarbij geen hands te hebben gemaakt.

Eagles ging op jacht naar de aansluitingstreffer, maar wist die niet te maken. Het slotakkoord leek voor Sugawara, die een uitstekende partij bekroonde met een fraaie goal. De gastheren verdedigden slordig uit, waarna de Japanner met een geplaatst schot in de bovenhoek de 0-3 maakte. In de blessuretijd maakten de gastheren alsnog de eretreffer. Uitgerekend Sugawara maakte een onhandige overtreding, Willum Willumsson mikte vanaf elf meter raak. AZ maakte in de allerlaatste minuut nog de 1-4. Pavlidis ontsnapte aan buitenspel en liet Zico Buurmeester scoren. Het eindigde in 1-4 waardoor AZ op 39 punten komt. Daarmee neemt het de koppositie over van Feyenoord, dat één punt minder heeft. Vanavond krijgen de Rotterdammers tegen NEC weer de mogelijkheid lijstaanvoerder te worden. Eagles zag de ongeslagen serie eindigen.

Scoreverloop: 0-1 (38′) V. Pavlidis, 0-2 (57′) .D. Mihailovic, 0-3 (87′) Y. Sugawara, 1-3 (09+2′) W. Willumsson (pen.), 1-4 (90+5′) Z. Buurmeester

Onder de indruk van AZ?

  • Ja, doen het echt geweldig
  • Nah, niet heel erg
101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie